Kuigi väga oluline on uurida, kus su kaaslane töötab ja milline on tema perekond, siis kohe esimesel õhtul ei maksa sellele keskenduda. Proovi hoopis välja selgitada, mille suhtes ta kirglik on, millised on tema veidrad hobid, pooleliolevad raamatud, viimase aja põnevaimad kogemused, puhkuseplaanid, unistuste sihtkohad, lemmikseriaalid ja -muusika ning kõik muu, mis inimesi üldiselt käima tõmbab. Nii selgitad võrdlemisi ruttu välja, kas tegu on “sinu inimesega” või mitte.

2. Pööra tähelepanu rühile ja pilgule

Kui igavled, närveerid või ennast ebamugavalt tunned, siis kehakeel on selle esimeseks äraandjaks. Nii et aja küürutamise asemel hoopis selg sirgu, suru õlad taha, tõsta lõug kõrgemale ning vaata julgelt ja väljakutsuvalt oma kaaslasele silma. Nii mõjud põnevamalt, enesekindlamalt, atraktiivsemalt ja raputad maha kogu negatiivse energia. Usu, su kaaslane märkab seda ning asub vestluse edasiviimise nimel rohkem pingutama.

3. Ära karda olla tobedalt aus ja otsekohene

Kui oled närvis, tunnista seda. Kui piinlik vaikus häirib, ütle see välja. Pole midagi vabastavamat, kui naerda koos selle üle, kuidas te ennast täpselt sama kummaliselt tunnete. Nii saate mängleva kergusega ebamugavustunde ühise jõupingutusega seljatada.

4. Hoia telefon kotis ja ära seda õhtu jooksul puutu

Pole midagi solvavamat kui kaaslane, kes näpib sinuga vestlemise ajal telefoni. Pane vastu kiusatusele sotsiaalmeedias ringi uidata ning sõnumeid lugeda. Veelgi parem oleks, kui paned telefoni üldse hääletu peale ega võta seda kotist välja isegi selleks, et pilte teha. Me kõike teame, et siis jäädki ühe silmaga Instagrami laekuvaid meeldimisi ja kommentaare jälgima.

5. Praktiseeri aktiivset kuulamist ja kohalolekut

Kui su kaaslane midagi räägib, siis näita, et kuulad ja mõtled kaasa. Ära juurdle samal ajal selle üle, kas valisid ikka õige outfiti ja kingad, ega sul salatit hammaste vahel pole või mida ta sinust arvab. Ära keskendu liialt ka sellele, et võimalikult ruttu talle hinnangut anda — pigem oota ja vaata, mis saama hakkab ning tee kokkuvõtteid õhtu lõpus.