Inimeste suhtekogemused on erinevad. On suhteid, kus ollakse küll koos ja käiakse kohtingutel, kuid mis ei jõua kunagi päris armastustundeni. Ja on inimesi, kes on kogenud mitmeid pikaajalisi tõelise armastusega suhteid, mis on paraku lõppenud. See tähendab ainult üht: sulle mõeldud armastus on olemas ja tuleb sinu juurde, kui on õige aeg. Sa pead lihtsalt uskuma.

Õppetund nr 2: armastus nõuab sinult haavatavust

Ilmselt nõustuvad paljud, et üks kõige hirmutavamaid aspekte armastuse juures on teadmatus, kuidas asjad tulevikus välja näevad. Sa võid küll unistada ja ette kujutada, milline tulevik sinu armastatuga koos võiks olla, aga sa ei saa selles iialgi päris kindel olla. See muudabki inimesed haavatavaks, paneb meid riskima ja on teatud mõttes ebamugav, kuid ometigi ainus võimalus tõeliselt armastada.

Õppetund nr 3: armastus võib esitada väljakutseid, kuid rahulolu peab olema suurem

Ka tõeline armastus ja õnnelik suhe ei too sulle igapäevaselt rõõmupisaraid, kuid see ongi normaalne. Armastuses tuleb ikka ette väljakutseid, kuid oluline on meeles pidada, et rõõmu peab olema rohkem kui kannatusi. Kui oled suhtes ja pead ennast veenma, et tõeline armastus ongi raske ja tasub kannatamist, siis ei ole see päris tõsi. Kui kaaslane on sinu jaoks õige, on kaalukauss kaldu positiivsete emotsioonide poole.

Õppetund nr 4: armastus ei ole sama mis iha

Armastus on palju suurem ja tugevam tunne kui iha. Loomulikult on oluline, et kaaslane oleks sulle füüsiliselt atraktiivne, kuid armastus ei saa ainult sellel põhineda, sest jääb vastasel juhul nõrgaks...

Õppetund nr 5: armastuses on kompromisse ja kannatust

Oluline on meeles pidada, et armastus on kahesuunaline tänav, mis nõuab pingutamist mõlema partneri poolt. Olulised märksõnad on kannatlikkus, kompromisside tegemine ja vahel ka ohverdamine. Tõde on see, et on külgi, mida armastad partneri juures rohkem ja teisi vähem. Rahuldustpakkuv suhe nõuab teineteisele poolele teele vastu tulemist.

Õppetund nr 6: armastus muudab sind

Armastus kasvatab ja muudab sind. Kuigi tõeline armastus ei nõua sinult kunagi kellekski teiseks olemist, siis aitab tõeline armastus sul saada iseenda paremaks versiooniks. Ta toetab sind ja annab sulle supervõimed. Päriselt!

Allikas: Thought Catalog