Uuringuks pandi juhusliku valiku teel paaridesse 164 tudengit. Neil paluti rääkida 3, 6 või 10 minutit, seejärel täita küsimustik, milles paluti ennustada, millised võiksid nende suhted olla. Valida võis tavalisest teretuttavast lähedase sõbrani, ka paluti hinnata seda, kui palju võiks olla neis ühist ja kuivõrd uus tuttav neile meeldis.

Üheksa kuu pärast küsiti tudengitelt, kuidas nende ennustus paika on pidanud. Tudengid, kes alguses kinnitasid, et esimene kohtumine oli meeldiv, olid saanud oma vestluspartneriga heaks tuttavaks või lausa sõbraks. Ei olnud vahet, kas katsealused olid vestelnud 3, 6 või 10 minutit. See tähendab, et juhuhinnang, mille anname uuele tuttavale suvalises olukorras, määrab edasisi suhteid rohkem, kui arvata võib.

Olulised minutid

Varem oldi kindlad, et mulje, mis tekib tutvuse esimestel päeval, laseb adekvaatselt ennustada, kuidas tutvus edasi areneb. Nüüd teatakse, et see juhtub palju varem. Alus romantilisele suhtele pannakse tutvuse esimestel minutitel, mil käib peast läbi alateadlik hinnang, milline suhe võiks võõra inimesega olla. Mida kõrgem hinnang tekib esimestel minutitel, seda enam positiivset energiat paneme edaspidi suhte arendamisse. Kui arvad, et uuest tuttavast võiks saada hea sõber, räägid enda kohta asju, mis aitavad sinust tõepärast pilti luua ning plaanid eelkõige üritusi, mis tugevdavad sõprussidet.

Kasuta saatuslikke esimesi minuteid maksimaalselt ära!

*Kanna punast või sinist!

Naised, kes tahavad muljet avaldada, peaksid kandma midagi punast.

Värvieksperdid ütlevad, et punane on kõige mõjuvõimsam ja stimuleerivam värv. Punase värvi kandmine ja nägemine suurendab vere tulva ja ergutab meeli.

Mehed teevad naised relvituks helesinist kandes. Mees, kes kannab sageli sinist, tundub naistele stabiilne, truu ja kindel. Kui mõttes on alustada tõsist suhet, tundub mees sinises olevat täpselt see õige.

*Naerata!

Psühholoogid ja kehakeele eksperdid on kindlad, et naeratus teeb inimese ihaldusväärseks. Naeratavale inimesele on ka lihtsam läheneda. Kramplikult naeratamine ei mõju, südameid sulatab pigem ma-olen-õnnelik-et-olen-siin naeratus.

*Vali õige lõhn!

Mehed seostavad vanilje- ja kaneelilõhna armastusega. Eruta meeste meeli parfüümi või kehakreemiga, milles on kaneeli ja vaniljet.