Ilma korraliku kommunikatsioonita pole tervisliku suhte loomine võimalik. Siinkohal ei mõtle me vaid igapäevaseid tavalisi vestlusi, vaid pigem sügavaid, ausaid ja tähendusrikkaid vestlusi oma unistustest, ootustest ja hirmudest. Räägi oma partneriga ausalt kõigest, mis sinu pead vaevab ja kuula tähelepanelikult ja mõttega, kui tema sama teeb. Ole selle protsessi käigus üdini aus.

Õpi oma teist poolt tundma

Kui soovid suhet, mis püsiks, pead pingutama, et teist inimest tundma õppida. Kõik järgnev on juba tunduvalt lihtsam, kui partnerid teineteist tõeliselt tunnevad. Siia alla ei kuulu vaid teadmised, mis on tema hobid ja huvid, vaid tuleb leida aega, et õppida tundma tema isiksust ja olemust, kaasaarvatud neid pooli, mis sulle ehk meeldida ei pruugi. Sel viisil on teie koos kasvamine lihtsam ning sind ootab tulevikus vähem üllatusi.

Ärge püüdke teineteist muuta

Enne suhtesse astumist on iga inimene üksikisik. Kuigi sinu ja partneri ühine tiim on suurepärane, peaksite üksteise individuaalsust austama ega tohiks end vastavalt teise soovidele ja nägemustele muuta. See tähendab, et peate teineteist aktsepteerima koos kõikide vigadega, kuna need on osa teie olemusest. Suurim viga, mida teha saad, on püüda oma partnerit muuta. See toob suhtesse vaid ebavajalikku pinget ega saavuta midagi. Loomulikult toimuvad meis kõigis suhtesse minnes muutused, kuid mitte keegi ei peaks kogu oma olemust kellegi teise pärast muutma.

Leia aega iseenda jaoks

Kui kedagi armastad, soovid veeta temaga iga sekundi igast oma päevast. Kuigi see tundub suhte alguses imeline, ei ole see pikaajalises suhtes efektiivne. Kui soovid, et suhe püsiks, peaksite mõlemad leidma ka aega iseendale. See aitab koos veedetud hetki veelgi enam nautida.

Olge partnerid

Pea meeles, et romantiline suhe on üks partnerluse vorm, selle igas mõttes. See tähendab, et sina ja su partner olete võrdsed ja peaksite nii ka käituma. Ei loe, kes teenib rohkem või on vanem, teil mõlemal peaks olema igas ühises asjas täpselt samasugune sõnaõigus.

Õppige tülitsema

Kui loodad saavutada täiesti tülivaba pikaajalise suhte, peame sinu lootused kohe purustama. Kui soovite, et suhe tõepoolest püsiks, peate ka õppima tülitsema. See tähendab, et peate oskama valida, millal on tõepoolest mõtet tülitseda ja millal on tegemist tühiste asjadega. Aeg-ajalt peate mõlemad laskma asjadel lihtsalt minna.

Leidke kompromisse

Kui soovid kauapüsivat suhet, pead isekuse unustama. Sina ja su partner olete nüüd üks meeskond ja kõik, mida teete, peab suhet tugevdama ja rikastama. See tähendab, et peate üksteisele vastu tulema ja aeg-ajalt suhte toimimiseks mõningaid ohverdusi tegema.

Olge lähedased

Küpsed paarid teavad, et intiimsus tähendab palju enamat kui seda, mis toimub magamistoas. Kuigi te ei tohiks seksi täielikult unarusse jätta, peaksite leidma aega ka teistsuguste intiimsete tegevuste jaoks. Vahel võib käest kinni hoidmine, kallistamine ja kõrvuti pikutamine inimestevahelist sidet tugevdada rohkem, kui arvad.

Allikas: Herway.net