Hea seks on sõltuvuses mõlema poole teadlikkusest iseendast. Iga mees on voodis hea, kui naine oskab küsida ja teda suunata. Mees, kes naise juhendamist kuulda ei võta, vaid solvub, on aga täielik egoist. Temal soovitaksin lugeda David Deida raamatut “Tõelise mehe tee” ja proovida oma egost üle saada.

Nii mehed kui ka naised on tunnistanud, et seksiteemal partneriga suurt ei kõnelda. Ei taheta haiget teha ega tundeid riivata ning pigem lepitakse ja kannatatakse. See ei ole õige. Kui naine on avatud ja julge katsetama, siis võtab ta ka mehe naudingute rännakule kaasa. Kuid võib olla ka nii, et mees tahaks kõike proovida, ent naine on liiga konservatiivne. Sel juhul ei saagi öelda, kas mees seksib hästi või halvasti, see on koostöö.

Enim kaebavad naised, et mees lõpetab varem, kui naine rahulduse saab. Enamik mehi krutib enne vahekorda nibusid, siis on otsapidi sees ja kui naine pole jõudnud erutuda, võtavad sülge ja panevad vahele. Minu koolitustel käinud meestele jagub vaid kiidusõnu, sest nad on juba avatumad ning nende suurim soov on pakkuda naisele midagi väga head ja erilist. Väga suure egoga mehed koolitusele ei tule, sest nad arvavad, et teavad ise, mis naistele meeldib.

Eesti meeste tegelik probleem on selles, et koolides puudub holistiline seksuaalharidus ja vanemad ei ole meile neid asju rääkinud, sest ka nemad ise ei tea. See teema on olnud sadu aastaid tabuks. Enamiku minu koolitatavate tagasiside on olnud: miks ma varem neid asju ei teadnud?! Paljud lahutused oleksid olemata!”

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juulinumbris.