Pese ennast puhtaks

Loomulikult ei pea sa unustama ennast duši alla kohe peale mehe ejakulatsiooni, kuid enda pesemine peale vahekorda on lausa kohustuslik. Kuid ka sellel on omad reeglid. Pese oma vagiinat leige veega, väldi igasuguseid erilisi pesuvahendeid, need võivad suguelundit ärritada. Mees peaks peale seksi pesema peenist eesnaha alt samuti leige veega. Ära pese vagiinat seespoolt, see võib tekitada infektsiooni! Vagiina on isepuhastuv ning ei vaja lisaärritajaid. Pesuvahendite kasutamine võib muuta vagiina piirkonna kuivaks. Paljudele naistele ei meeldi peale seksi tekkiv iseäralik lõhn ning sellest soovitakse lahti saada, kuid see lõhn on normaalne.

Käi pissil

Seksi ajal võivad bakterid sattuda kusitisse, ning see võib põhjustada valusat põiepõletikku. Samuti aitab see kaasa erinevate suguhaiguste tekkele. Põit tühjendades uhud need bakterid välja. Peale vahekorda on mõnus natuke aega partneriga kaisutada, kuid pärast käi kindlasti vetsus. Kui oled naine, pühi eespoolt tahapoole, et vältida bakterite levikut.

Joo klaasitäis vett

Kuna peale seksi peab vetsus käima, tasub juua piisavalt vett, et oleks üldse võimalik põit tühjendada. Mida rohkem vett juua, seda rohkem saab urineerida ja seda parem on šanss saada kõik ebavajalikud bakterid kusitist välja.

Kanna lohvakaid riideid

Kuumad ja higised kohad on ideaalsed bakterite levikuks. Peale seksi on soovituslik kanda pigem lohvakat pesu ja dresse. Naised peaksid kindlasti vältima stringe. Mõlemale soole soovitatakse pigem kanda puuvillast pesu. Kui aga peale seksi on plaanis magamaminek, oleks mõistlik teha seda paljana.

Pese käsi

See tegevus peaks olema rutiinne peale vahekorda. Ainult käte pesemisega saad peatada bakterite levimist, mille oled üles korjanud oma partneri genitaalidelt. Käsi tasuks pesta vee ja seebiga.

Puhasta oma seksmänguasju

Peale seksleluga lõpetamist tuleb see hoolikalt puhastada vastavalt mänguasjaga koos olnud instruktsioonile. Muidu võivad mänguasjad enda küljes kanda suguhaigusi või muid infektsioone. Kindlasti ei tasuks sekslelusid jagada teiste inimestega, kui ainult oma kindla partneriga. Kui siiski tunned vajadust, tasuks iga kord mänguasi katta kondoomiga.

Tegele oma infektsioonidega

Märgid tupeseene olemasolust võivad olla valge voolus, sügelemine, ärritus ja valu vagiina piirkonnas. Ka meestel võib seen tekkida! Kui märkad endal või partneril neid sümptomeid, tuleb need korda saada enne järgmist vahekorda. Tihtipeale aitab toitumise muutmine või apteegi külastus, hullemal juhul peaks pöörduma günekoloogi poole.

Tee suguhaiguste test

Kui sa oled seksuaalselt aktiivne, või oled hiljuti leidnud endale uue partneri, oleks hea idee teha suguhaiguste testi. Kui paljudel haigustel on tuntavad sümptomid, näiteks valu, ärritus või tükid genitaalide piirkonnas, siis mitmed suguhaigused võivad pesitseda märkamatult. Palju lihtsam on nautida vahekorda, teades, et sinu ja kallima tervis on korras.

Rase? Ole eriti hoolikas!

Rasedana on seksimine ohutum, kuid risk haigustele on siiski suur. Mistõttu peaks rasedana eriti hoolikalt pidama kinni seksijärgsest rutiinist - enda pesemine, pissil käimine, vee joomine.

Allikas: WebMD