• tarbitud alkoholi kogusest,

• alkoholi liigist (viin, vein, siider jne.) ,

• kui pika aja vältel alkoholi tarvitati,

• kas seejuures ka söödi,

• vanusest,

• soost,

• kehakaalust.

Väikesed alkoholikogused ergutavad seksuaalsust. Ammu on teada, et alkoholil on lõõgastav toime ja seeläbi tõusvad ka iha ja kirg. Mida rohkem aga alkoholi tarbida, seda väiksemaks see efekt jääb ja muutub viimaks pöördvõrdeliseks oodatule.

Suured alkoholikogused muudavad inimese pudikeelseks, lisaks tekitavad koordinatsioonihäireid. Ka seksuaalsus võib seejuures sootuks ootamatu suuna võtta ja muutuda agressiivseks ja hoolimatuks ettevõtmiseks. Orgasmi saamiseks on purupurjus inimesel vaja suuremat stimulatsiooni, kuid pole harvad juhud, kui keset vahekorda lihtsalt magama jäädakse.

Ülemäärane promillide sisse joomine muudab liigutused abituks ja vaaruvaks. Enamasti on sellises joobeseisundis nii meestel kui naistel võimatu orgasmi saada. Häiritud võib olla ka erektsiooni teke: vaim on valmis, aga keha ei jõua järgi. Mida suuremaks muutuvad kogused, seda väiksem on tõenäosus, et asjast üldse asja saab.


Pikaajaline alkoholitarvitamine, alkoholism, vähendab ka vajadust seksi järgi. Seksuaalne võimekus võib seeläbi jäädavalt kahjustatud saada. Kuidas seda seletada?

Kui alkoholi tarvitamine on reeglipäratu, jõuab organism vahepeal nn kainusega harjuda ja taas tavapärase tasakaalu saavutada. Pideva alkoholi joomise mõjul on aga muutused kehas püsivad, mis omakorda põhjustavadki pöördumatuid tervislikke kahjustusi. Lisaks juba teada südame- ja maksakahjustustele pole harvad ka muutused ajus ja närvisüsteemis.

Seks muutub teisejärguliseks ja kehaline võimekus vahekorda astuda väheneb või kaob sootuks. Alkohol mõjub kui närvimürk ja haarab endaga ka aju. Keha ainevahetus muutub tänu tekkinud maksakahjustustele, samamoodi on häiritud seksuaalhormoonide töö. Alkoholismiga kaasnevad psühholoogilised häired avaldavad mõju potentsile ja kirele.

Ainsaks väljapääsuks on teraapia ja sõltuvusega tegelemine. Paraku on see pikk protsess ja mitte alati õnneliku lõpuga ettevõtmine. Seega on lihtsam alkoholismi vältida, kui hiljem selle tagajärgi ravida.


Allikas: netdoktor.de