Kuigi paljud inimesed hüppavad suhtest-suhtesse, otsides seda õiget, soovitab terapeut esmalt siiski tegeleda iseendaga ning teha selgeks, missuguseid suhteid sa tegelikult soovid, siis tuleb ellu ka õige inimene.

Hingesugulastel ei pruugi olla omavahel romantiline suhe

Hingesugulasega kohtudes võib juba esmasel kohtumisel tekkida tuttav tunne – nagu oleksite juba tuttavad või koos olnud kaua aega. Hingesugulust iseloomustab eriline lähedus, vaba ja vahetu koosolemine, teineteise mõistmine ja toetus.

Monika Palmi sõnul ollakse tavateadvuses sellest väga harva teadlikud, kuid mõnikord siiski. Need inimesed, kes endaga sügavamalt tegelevad, võivad sellest ka teadlikuks saada. “Hingesugulastega on tavaliselt tunne, et mingil moel ollakse ühendatud,” kirjeldab ta. Suhetel on palju erinevaid tasandeid, kuid mõnikord arvatakse ekslikult, et hingesugulastel peaks olema romantiline suhe. See ei pruugi alati nii olla. Hingesugulasteks võivad olla ka lapsed, lihtsalt head sõbrad, peretuttavad, aga ka täiesti võõrad inimesed. Hingesugulased võivad tulla ellu siis, kui inimesel on väga raske, sest nemad saavad sellel hetkel teineteist vajalikul moel toetada.”

Monika toob näiteks isikliku kogemuse noorpõlvest ühe täiesti võõra vanema naisega, kelle korteris ta öömajal oli ja kellega tekkis väga sügav side. See naine pakkus talle sellist tuge, nagu ta tol hetkel vajas. “Ma mäletan seda head tunnet, seda soojust ja enesekindlust, mida täiesti võõras inimene mulle pakkus. See on klassikaline hingesugulase kokkupuude. Olen sellele naisele siiamaani südamest tänulik. Hingesugulane võib loomulikult olla ka armastatu, kuid hingesugulasega koosolemine ei pruugi sellisel juhul alati olla pikaajaline,” selgitab ta.

Hingesugulased on lihtsalt inimesed, kellega oled varem koos olnud ja kellega on hea alla. Tänu ühisele hingeajaloole ja teadvuse arengule erinevates eludes omatakse sügavat teadmist üksteisest, mistõttu suudetakse teineteisele inimlikul ja emotsionaalsel tasandil paremini toeks olla. “Võib tekkida selline tunne, nagu oleksid seda inimest väga kaua tundnud, kuigi tegelikult ei ole sa temaga varem kohtunud,” räägib ta. “Tekib tunne, et mõistate teineteist sõnadeta. Saab rääkida kõigest. Hingesugulane saab aru asjadest, mida võib-olla teised ei ole mõistnud.”

Hingesugulaste vahel võivad olla ka väljakutsed, aga ei ole väga suuri tülisid ja konflikte. Vastupidi, hingesugulastega koos on olla hea, kuigi vahel võib kokkupuude olla vaid üürike.

Et leida õige paariline, tuleb eelkõige tegeleda iseendaga

Monika Palmi sõnul hingesugulus võib küll olla romantiline, aga ei pruugi. “Inimesed ikkagi tulevad paarissuhtes tavaliselt arendama midagi iseendas,” selgitab ta, et oleneb sellest, millisel teadvuse tasandil inimene hetkel on. “Ilmselt otsivad paljud sellist romantilist suhet, mida kutsutakse mõningal juhul kaksikkleegiks või vaimupartneriteks. Sellised suhted tavaliselt väljenduvadki partnerlussuhtes, paarina.”

Kaksikleek või vaimupartner on tema sõnul teine osa vaimuenergiast, millega inimene vaimu tasandil algselt aegade algusest olemisse astus. “Elus nad täiendavad teineteist. Nad võivad väljenduda erinevate isiksuseomaduste ja huvidena, neil ei pruugi üldse sarnased huvid olla, aga energeetilisel tasandil on nende vahel suur ühendus ja nad on loodud koos olema. Nad toimivad koos hästi,” selgitab ta.

Anni Sennov, kes on uurinud vaimupartnerite teemat sügavamalt ütleb, et vaimupartnerid, otsides Maal teineteist, kohtavad oma teel sageli kaaslasi, kellega nende energiad sobivad 70, 80 ja 90 protsenti. "Seda on vaja, et partnerite energiasüsteeme järk-järgult ette valmistada kohtumiseks omaenda energiaga teises kehas, mis sobitub nende vaimuenergiaga täielikult.”

Kaksikleegi, vaimu, vaimupartneri äratundmine eeldab inimeselt iseendas sügavama terviku loomist ja teatud mõistmist, et see niimoodi on,” selgitab Monika. “Tavaliselt seda ühinemisvõimalust ja koosolemise võimalust ei teki enne, kui mõlemad partnerid on saavutanud terviklikkuse ehk siis enda harmoniseerimisega tegelenud. See on hoopis midagi muud, kui hingesugulasega kohtumine.”

Vaimupartner on aga inimene, kellega te olete ühest rakust pärit, kuid kehastute erinevate inimestena ning kohtute mingil hetkel selles maises kehastuses. “Kõige parimal moel toimivadki nad paarina, kas siis abielupaarina, kooselupaarina või partneritena,” selgitab Monika. “Neil on ühised eesmärgid, võib isegi öelda suuremad eesmärgid ja ühine tee. Nad tunnetavad väga tugevalt, et koos toimivad ja täidavad neid ülesandeid paremini.”

Kuid hingesugulasega kohtumine võib olla üksteisele teatud omaduste arendamisel abiks või toeks ka teatud eluetapil lühiajalise kokkupuutena. Põgus armumine hingesugulasega võib tekkida ka juba varasemates kehastustes kohtumiste tulemusena. “Näiteks, kui on eelmisest elust olnud kellegagi sügavad suhted või abielu, suur armastus, võib-olla ka täitumata armastus, võib see aktiveeruda sügava armumisena. Selline suhtepartner ei pruugi olla selles elus kaksikleek või vaimupartner.”

Monika Palm on tihti näinud, kuidas inimesed hüppavad suhtest-suhtesse ja ei leia rahu. “Kogu aeg tundub, et see ei ole õige partner, ei ole piisav või ei ole see, mida ma soovin,” selgitab ta. Põhjus peitub tema sõnul selles, et inimene ei tunne ennast piisavalt hästi, et aru saada, mida või missuguseid suhteid ta soovib.

Alles pärast endas selgusele jõudmist, saame enda ellu kutsuda selle inimese, kes on sarnane sinu soovide, unistuste ning vibratsiooniga, millega kaasneb ka vaimupartneri äratundmine. “Enesega tegelemine ja enda harmoniseerimine on aluseks, et selline suhe saaks ellu ilmuda. Nimetame seda siis enda tundmaõppimiseks,” ütleb ta.