Pärast seksi-isiksuste välja selgitamist, tegi Marin küsitluse, et teada saada, kas loetelust oli mõni tüüp välja jäänud. Uuringu lõpuks pani ta kokku 11 seksi-isiksuse tüübi kirjeldust. "Loomulikult ei ole võimalik kogu maailma elanikkonda vaid veidi enam kui kümnesse gruppi jaotada, kuid usun, et see on lõbus viis leida oma kogemustes sarnasusi teiste omadega," märgib ta. "Äärmiselt oluline on mõista, mida partnerist ja suhtest otsime. Sama oluline on ka teada, mida tahame seksist," sõnab ta.

Missugusega järgnevatest sarnaned sina kõige rohkem?

1. Lõõgastuja

Kui elu liiga pingeliseks muutub, on seks sinu jaoks stressileevendajatest esimene valik. Sa naudid nii vaimset kui füüsilist vabaduse tunnet, mis orgasmile järgneb. Sa võid seksi õhtuti kasutada isegi selleks, et saaksid kiiremini uinuda. "Seks on sinu jaoks parim lõõgastumise viis, kuid vahel võib partnerile jääda mulje, et sa pole täielikult käesolevale hetkele pühendunud, kuna oled niivõrd keskendunud finišijoonele," sõnab Marin.

2. Avastaja

Sinu jaoks on tähtis linade vahel uusi asju proovida, lõbutseda ja mitte vahekorda liiga tõsiselt võtta. Sa oled seksuaalselt uudishimulik, valmis õppima ja ihkad oma ellu alati midagi värsket. "Sa oled valmis midagi uut proovima isegi siis, kui sa pole kindel, kas see sulle üldse meeldida võiks," sõnab Marin. "Sa võtad kogu olukorda vabalt ja kui miski ei tulegi välja, oskad selle üle naerda."

3. Aus kaupleja

Suuremeelsus ja tervislik võrdsus on sinu jaoks magamistoas äärmiselt olulised. Sa ootad, et partner sinu vajadustele entusiasmiga vastaks ning vastad hea meelega samaga. "Sa tahad teada, et partner naudib andmist sama palju kui sina saamist ning vastupidi," ütleb Marisa. Kui tunned, et partner ei ole sama pühendunud kui sina, ei suuda sa seksi nautida. Samal ajal võib see aga partnerile kurnav olla.

4. Andja

Sinu silmis on vahekord kui kingitus, mida partneriga jagada. Marini sõnul on andja jaoks partneri heaolu sama oluline kui tema enda oma – kui mitte veelgi olulisem. "Sa oled partneri kogemusele täielikult pühendunud ja sinus tekitab hea tunde teadmine, et oled partnerile naudingut pakkunud." See võib aga omakorda tähendada, et sa tunned end vastupidises olukorras ebamugavalt, sest sulle ei meeldi olla tähelepanu keskpunktis.

5. Valvur

Sinu jaoks on kõige olulisem, et tunneksid end partneriga turvaliselt. Selle põhjuseks võib olla seksuaalne trauma, mida minevikus kogenud oled. "Sulle meeldib tunda, et olukorras on sajaprotsendiline turvalisus. Piirid on sinu jaoks sama olulised kui täielik nõusolek."

6. Kirekütt

Sinu jaoks pole seks hea, kui see pole intensiivne ja kõikehõlmav, isegi loomalik. "Sa keskendud energiale, mis seksi ajal sinu ja partneri vahel valitseb. "Sulle meeldib end täielikult vabaks lasta ja hetke sukelduda. Sinu jaoks on parim seks see, kui aeg justkui seisab," kirjeldab Marin.

7. Naudinguotsija

Füüsiline nauding on see, mis sind alati seksi juurde tagasi toob. Lihtsalt öeldes: sulle meeldib end hästi tunda. Sinus võivad isegi kõik need erinevaid isiksuste kirjeldused segadust tekitada, sest sinu jaoks on seks lihtsalt üks paljudest naudingutest elus. Sa naudid kõikjal kogu päeva jooksul puudutusi ja füüsilist kontakti. Sinu jaoks ei pea seks olema emotsionaalne või liigselt intiimne – naudid seda ka inimesega, keda just kohtasid.

8. Tähtsustaja

Ükskõik, kui kiire sul ka ei oleks, seks on alati prioriteet number üks. Isegi kui oled väsinud, tunned, et pead selleks aega leidma ja planeerid oma aega just nii, et see ka kindlasti juhtuks. "Sa väärtustad oma seksuaalelu ja sa oled valmis sellele alati aega leidma ning selle nimel ka ohverdusi tegema," kirjeldab Marin. "Sulle meeldib, kui seks on järjepidev. See pole mingi üllatus, kui sul on kindel graafik, kui tihti sa voodirõõme naudid."

9. Romantik

Sinu jaoks on seksi eesmärk partneriga sügavam emotsionaalne side leida, mitte ainult füüsiline. Sa naudid seksi intiimset olemust – puudutusi, silmsidet ja romantilisi fraase. Sa tahad hetke nautida ja mitte kiirustada. Kuna emotsionaalne intiimsus on sinu jaoks niivõrd oluline, siis üheöösuhted sind ei huvita.

10. Spiritualist

"Sa arvad, et seks peaks olema justkui üleloomulik kogemus. See on suurem kui miski, mis sinu kehas toimub," kirjeldab Marna, lisades, et spiritualist võib olla religioosne ning praktiseerida teatud filosoofiaid nagu näiteks tantrat. Kui kasvasid üles keskkonnas, kus seksuaalsusele olid ranged moraalsed vaated, võib sul olla keeruline tervislikku seksuaalelu nautida, ilma, et tunneksid piinlikkust või seda, et sind kritiseeritakse.

"Mõnede Spiritualistide jaoks võib seksi seos religiooniga osutuda keeruliseks, kuna sellega võivad kaasneda teatud ettenähtud uskumused, millega sa täielikult ei nõustu või mis sinus häbitunnet tekitavad."

11. Põnevuse otsija

Sinu seksuaalsed huvid on keskmisest teravamad ning sind köidab kõik, mis paljusid hirmutada võib. "Sulle võib ehk meeldida võimuga mängimine – näiteks partneri domineerimine või võimalus lubada tal sinu üle valitseda," ütleb Marin, lisades, et tabuteemad on põnevuse otsija jaoks kõige huvitavamad.

Miks on oluline oma seksi-isiksuse tüüpi teada?

Mõtle sellest nii: kui sa ei ole veel ise aru saanud, missugused aspektid on sinu jaoks seksi juures kõige olulisemad, siis kuidas saad partnerile teada anda, mida sa tahad?

"Erinevad isiksuse tüübid loovad võimaluse avatud vestluseks," sõnab Marin. Kui tead ka seda, missugust tüüpi on sinu partner, saad tunduvalt paremini teha kindlaks, et ka tema vajadustele on vastatud.

Marin sõnab, et kui partnerid on ka seksi-isiksuse tüüpide koha pealt täielikud vastandid, aitab nende teadmine leida ühist keelt ning panna paika ühised eesmärgid. Seda ka siis, kui nende saavutamine võib tähendada erinevaid lähenemisi.

Allikas: Huffington Post UK