Seksiterapeut Vanessa Marini sõnul on meie suurimaks probleemiks enda seksielu võrdlemine teiste omadega. "Kuna me ei räägi seksist enamasti väga avatult ja läbipaistvalt, siis paljud meist üritavad haarata erinevatest õlekõrtest, et ikka ajaga kaasas käia ja võrreldes teiste inimestega mitte maha jääda," selgitab Marin.

Siit võib osaliselt pärineda ka vaniljeseksi nii öelda halb kuulsus. Tegelikult ei ole õiget ega valet viisi, kuidas seksi nautida. Oluline on, et sina ja partner rahul oleksite.

Selleks, et murda vaniljeseksi puudutavaid müüte, küsitles ajakiri InStyle seksiterapeute, suhteeksperte ja tavalisi naisi, et teada saada, mida termin "vaniljeseks" nende jaoks tähendab.

Seksiterapeut Vanessa Marini sõnul kasutavad suurem osa inimesi seda terminit lihtsakoelise seksi kohta. "Sa ei vaheta palju poose, ilmselt on see üpris vaikne ja tõenäoliselt pimedas ruumis," selgitab ta.

Suhteekspert Laurel Steinberg toob välja, et kuigi vaniljeseksi võidakse iseloomustada kui kuiva ja igavat seksi, siis vanilje on tegelikult toidumaailmas ülimalt rikkalik maitse.

Suurem intiimsus

Naised nõustuvad, et vaniljeseks võib olla palju intiimsem kui metsik või kinky seks. "Minu jaoks tähendab vanilje eksklusiivselt misjonäripoosi. See on mu lemmik, sest me oleme näod vastamisi ja mul on tunne, et olen hoitud ja kaitstud. Sellepärast mulle meeldibki misjonäripoosis seksida ainult meestega, kelle vastu on mul tunded," räägib 34aastane Jasmine, kes on kihlatud.

Manhattanil töötav kirjastaja Nadia tunnistab, et vaniljeseks on reserveeritud kellelegi, kellega ollakse väga lähedane, sest see on palju intiimsem. "Metsikut seksi on palju lihtsam harrastada kellegi võõraga," tunnistab ta.

"Paljud inimesed tunnistavad, et naudivad vaniljeseksi, sest see on nende jaoks turvaline ja mugav. Ja on väga oluline, et meil oma partneriga sellised kogemused oleksid," tõdeb seksiterapeut Marin.

Brooklynis tegutsev kunstnik Mariana tunnistab, et tema ja ta abikaasa seksielu on üsna eksperimentaalne, aga kõige erilisematel päevadel eelistab ta just vaniljeseksi. "Vanilje on aeglane ja tundlik misjonäripoosis seks, mida ma tahan oma sünnipäeval, meie aastapäeval või siis, kui üks meist on tööreisilt tagasi jõudnud. Ma tahan seda lähedust ja talle silma vaadata," räägib naine.

Igale oma

Seksiterapeudi sõnul on oluline enda jaoks selgeks teha, mida sa täpsemalt seksi juures naudid. Niimoodi saate partneriga leida parima viisi koos olemiseks, mis mõlemale rahuldust pakub. Olgu trendid millised tahes. Oma eelistusi ei tohiks häbeneda, sest teised inimesed ei mõtle su seksielule nii palju, kui sa arvad, et nad seda teevad.

Kui räägid oma sõbrannadele seksist uue partneriga, siis ei küsi ju keegi, kas see oli vaniljeseks. Sõbrannad tahavad pigem teada, kas seks oli hea.

Allikas: InStyle