Kindlasti võib seda mitmeti tõlgendada, kuid minu jaoks seksuaalne vabadus võiks olla sisemine seisund, kus inimene on kontaktis oma seksuaalenergiaga ning tunneb ennast vabalt selle väljenduses, ilma tundmata piinlikkust võib häbi ning suudab seda energiat hallata ning kontrollida iseenda harmooniliseks arenguks.

Paljud arvavad, et see on kuidagi seotud väga paljude vahetuvate partneritega?

Need võivad muidugi käia käsikäes, kuid väga paljude vahelduvate partneritega seksimine ei pruugi tähendada, et Sa seksuaalselt ennast vabalt tunned. Oht on teeselda seksuaalset vabadust olles mitmete partneritega väliselt ning pidades end vabameelseks, kuid märkamata oma ausat sisemaailma.

Kui Su sisemuses on sellega seonduvalt ikkagi süü või häbitunded, siis Sa ei ole vaba. Vabadus on sisemine seisund. See, kas Sa väliselt otsustad olla ühe partneriga või mitmega, see on juba väga individuaalne eelistus. Siin on oluline ausalt iseenda sisse vaadata, kas Sa tunned end seksuaalses väljenduses vabalt ilma, et Sul tekiks piinlikkust, häbi- või süütundeid.

Kuidas inimesed seksuaalset vabadust Sinu arvates kogevad?

Kui inimene särab ja kiirgab, on lõdvestunud ja haldab ja naudib oma seksuaalenergiat, siis kogeb ta seksuaalset vabadust. Ehk vabadus hõlmab ühest küljest seda, et see eluenergia voolab meis vabalt, kuid samas mitte kontrollimatult. Seega vabadus oleks see, kui meil on võime seda vabalt vajadusel lasta endas ringi käima, et me tunneksime ennast tõeliselt elus, samas, et see energia ei võtaks meie üle kontrolli nii, et me kaoksime sinna sisse ära.

Kas seksuaalne vabadus on õpitav?

Jah absoluutselt kindlasti. Iga asi siin elus on õpitava ja ka seksuaalne vabadus. Iga inimene on võimeline looma kontakti oma seksuaalenergiaga, seda äratama ja juhtima. Samuti on meie aju neuroplastiline, ehk me oleme inimestena võimelised muutma juba mugavaid harjumusi, programme ja mõttemustreid, kui me selle kallal järjepidevalt tööd teeme.

Kas eksisteerib ka selline asi nagu seksuaalne vangistus, vastand seksuaalsele vabadusele?

Jah, kui me oleme ennast ühel või teisel põhjusel lukku pannud ning ei suuda seega seksuaalsust nautida, samas siiski olles sellest huvitatud. Lukku minemiseks või lukus olemiseks võivad olla kultuursed arusaamad, religioossed uskumused, isiklikud negatiivsed kogemused, nii füüsilise kui mentaalse tervise seisund ja palju muud.

Kuidas ma tean, et ma olen seksuaalselt vaba?

Kui Sa naudid täielikult iseenda seksuaalsust, suudad seda piinlikkuseta väljendada kas iseenda seltsis või partneriga ning koged sügavad sisemist rahulolu seksuaalsuses, mis kiirgab ka Su igapäeva ellu, nii et Sul on tasakaalus ja harmooniline sisemine seisund, siis kogedki seksuaalset vabadust.

Kuidas siis selleni jõuda, palun anna nõu?

Selleks tuleks esialgu vaadata põhjuseid, kus Sa takistad endal energia voolu. Kas need on mingid uskumused, mentaalsed programmid, või on seotud füüsilise keha pingete või aktsepteerimisega või lihtsalt see, et Sa ei ole sellele tähelepanu pööranud, et endas sügavuti seksuaalenergia äratada ja seega koged pealiskaudset naudingut kuid sisimas tajud rahulolematust.