Suhteekspert Kyle Benton sõnab, et pikaajalise abielu jaoks kehtib moto "väikesed asjad ja sageli". Väikeste tegude abil näitad, et hoolid ja ühtlasi on see hea viis positiivsust kasvatada. Olgu see siis kallima sokkide voltimine talle meelepärasel viisil või kallima üllatamine tema lemmiktoiduga. "Sellised väikesed teod moodustavad aja jooksul positiivse puhvri, nii et kui ette tuleb konflikte, on lihtsam neist koos läbi minna ja heale keskenduda," märgib Benton.

2. Te näitate kiindumust välja füüsiliselt

Head uudised: ajakirjas the Journal of Personal and Social Relationships avaldatud uuringust selgus, et te ei pea seksima iga õhtu (ega isegi iga nädal) kindlustamaks fantastilist suhet. Muidugi on tegevused linade vahel olulised, kuid isegi väikesed füüsilised puudutused on suure mõjuga. "Füüsiline puudutus räägib igatahes soovist olla teise lähedal ja suurendab huvi kaaslase vastu," selgitab uuringu kaasautor Chelom Leavitt. Muide, isegi kallistamine alandab stressitaset, leevendab depressiooni ja mõjub hästi immuunsüsteemile.

3. Teil on sarnased käitumis- ja kõnelemismaneerid

"Õnnelikes suhetes inimesed võtavad üle oma kaaslase käitumisharjumused, huvid ja maneerid," väidab ajakiri Psychology Today. See on märguanne, et teie armastus on siin selleks, et jääda. Ajakirjas Psychological Science avaldatud uuring selgitab, et inimesed, kes räägivad sarnaselt, sobivad omavahel paremini.

4. Te vastate teineteise alateadlikele soovidele

Suhteekspert John M. Gottman vaatles 130 vastabiellunud paari ja tegi hulga tähelepanekuid, mis juhtus, kui üks paarilistest soovis kontakti luua. Näiteks, kui üks kaasadest on linnuhuviline, näeb väljas imeilusat sulelist ja räägib sellest partnerile. Asi ei ole ainult linnus, vaid see on võimalus luua kontakt, mis toob kaasad teineteisele lähemale. Kui abikaasa vastab linnule entusiastlikult, selle asemel, et segamise pärast pahaseks saada, mõjub see suhtele hästi. Nii et ole oma partneri huvide suhtes avatud!

5. Te usute pühendumisesse

Uuringutest tuleb välja, et kui sinu vaade romantilistele suhetele on rõõmus ja rahuldustpakkuv, selle asemel, et pühendumist peljata, oled sa palju suurema tõenäosusega rahul ka enda suhtega. Kust aga tuleb sinu vaade suhetele? See on enamasti pärit sinu vanematelt.

Allikas: PureWow