Miks see juhtub? Kui inimene jõuab REM-une faasi ehk unenägude nägemise staadiumi, keha lõdvestub, hingamine muutub sügavamaks ning suguelundite verevarustus paraneb. See kõik võib viia erootiliste unenägudeni. Ka menstruatsiooni ajal, kui libiido on suurem, tekivad vallatud unenäod suurema tõenäosusega.

Õnneliku lõpuga unenäod võivad põhjustada hinges segadust, kuna nende “peategelased” on sageli tuttavad inimesed, kellega on päris elus hoopis teistsugune suhe. “Kui unenäos ilmutab end su endine kallim, ülemus või hoopis parim sõbranna, siis ei tasu ehmuda – erootilised unenäod ei peegelda enamasti füüsilist liitu, mida reaalses elus ihkad,” räägib uneekspert Lauri Loewenberg. “Tihti näed unes inimesi, kellega sul on tihe vaimne side. Samuti võib põhjuseks olla alateadvuslik soov, et sul oleks mõni “partneri” iseloomujoon.” Huvitav…

Unes kogetud orgasm viitab tihtipeale ka sellele, et magaja seksielu on langenud rutiini ja vajaks turgutust.

Viha on kirglik emotsioon, samuti on seks seotud just kirega. See ühine nimetaja on ka põhjuseks, miks võid unes vallatleda kolleegi või tuttavaga, keda silmaotsaski ei salli. Kuid taas: see on ainult uni, mis ei peegelda tegelikke soove.

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2018. aasta juuninumbris.