Vaatame siis, miks tasub teisele kohtingule minna - ka siis, kui sa peadpööritavat keemiat ei tundnud:

  • Teine kohting annab märku, et mõlemad osapooled on vähemalt natukene huvitatud, mis tähendab, et panused on kõrgemad.
  • Teine kohting on võimalus olla täielikult sina ise. "Vastupidiselt laialt levinud arvamusele ei paljasta esimene kohting palju muud peale selle, kas sa sarnaned ka päriselus oma profiilipildiga," ütleb kosjasobitaja Susan Trombetti. Selleks, et tõelist keemiat märgata, on vaja rohkem kui ühte kohtingut. Teisel kohtumisel ei ole sa enam nii närviline ja kuna te olete juba tuttavad, julged sa ennast rohkem avada.
  • Teine kohting annab hea võimaluse teha kindlaks, et su kaaslase head kombed ei ole vahepeal õhku haihtunud. Esimesel kohtingul tahavad kõik endast parima mulje jätta. "Mõned inimesed kaotavad valvsuse juba teisel kohtingul, nii et see annab hea ülevaate tuleviku suhtes," sõnab suhteraamatu autor Wendy L. Patrick.
  • See on võimalus atraktiivsuse kasvatamiseks. Võib-olla sa ei armunud esimesest silmapilgust, aga inimene oli piisavalt huvitav, et tahtsid temaga uuesti kohtuda? "Teine kohting on oluline, eriti, kui sa ei ole kindel, mida pärast esimest kohtingut arvata. Võib juhtuda, et su tunded muutuvad, kui oled saanud natukene järele mõelda. Ehk meeldis sulle viis, kuidas kaaslane rääkis? See on sinu võimalus järele uurida," soovitab sotsiaaltöötaja Alyson Cohen.


Kohtinguportaali Match.com andmete põhjal on rohkem kui 5500 vallalist meest ja naist 74% suurema tõenäosusega valmis minema teisele kohtingule, kui nad on huvitatud pikaajalisest suhtest. Lisaks usuvad paljud, et kohtingukaaslasest, kes tundus lihtsalt sümpaatne, võib kasvada midagi enamat.

"Kui sa esimest korda kellegagi kohtud, tead sa tema kohta nii vähe, et paned liialt suure rõhu väikestele detailidele. Su kaaslane võib öelda ühe rumala asja ja sa eeldad, et järelikult pole ta kuigi arukas. Andmed näitavad seevastu, et mida rohkem sa inimest tundma õpid, seda rohkem hakkab ta sulle meeldima," selgitab Fisher.

Teine kohting on ka hetk, mil saad aru, kas see inimene on sulle loodud. "Uuringud näitavad, et mida rohkem omavahel suheldakse, seda olulisemaks teie vestlused muutuvad," ütleb sotsioloogiaprofessor Daiel McFarlad.

Allikas: Cosmopolitan