Teiste ebaõnn pakub neile rõõmu

Kurjade inimeste pahatahtlik olemus muudab neid sisemuses niivõrd moonutatuks, et nad tunnevad end hästi, kui näevad, et kellelgi teisel läheb halvasti. Tegemist võib olla nii uudistes näidatud katastroofiga või dramaatilise olukorraga, mis nende silme all lahti koorub. Nad naudivad teiste ebaõnnestumisi.

Nad justkui tunnevad, et kui halvad asjad juhtuvad teiste inimesega, siis need negatiivsed asjad, mis nendega kunagi juhtunud on, kaovad. Tõeline oht peitub siinkohal selles, et nad võivad püüda meelega teistele inimestele halbu olukordi tekitada, et enda tekitatud õnnetusi nautida.

Oluline on nende tõeline olemus kindlaks teha enne kui sinuga halvad asjad juhtuma hakkavad. Kui negatiivsus on kõik, mis neile rõõmu pakub, siis pole neid võimalik päästa.

Neil on probleeme kontrolliga

Õelatel inimestel on üks ühine omadus: nad on kontrollivad. See ei puuduta aga ainult oma lähedaste kontrollimist. Nad tunnevad end uskumatult ebamugavalt, kui nad ei hoia täieliku kontrolli all iga viimsetki kui aspekti oma elust.

Pahatahtlikud inimesed on tihtipeale kogu maailma ja end ümbritsevate inimeste suhtes niivõrd õelad, et nad ei suuda ühtki osa oma elust kellegi teise kätesse usaldada. Selle kinnisidee tõttu on neid iseloomustavateks omadusteks ka viisakus, ülim täpsus ja konkreetsus. Kui sa õela inimese endale lähedale lased, hakkab ta ka sinu elu kontrollima, muutes sind täpselt samasuguseks.

Oluline on teada, et kui sa ei tegutse vastavalt õela inimese soovidele, ei ole selle tulemuseks kohesed kurjad tegevused sinu vastu. See võib olla vaevumärgatav ja pikaajaline. Kurja inimese eesmärk on kontrollida seda, kuidas sa end sisemiselt tunned, mitte välimiselt.

Nad on harjumuspäraselt valelikud

Olgem ausad. Kõik inimesed valetavad. Me kõik teeme seda. Mõned on väikesed valged valed, mõned aga kohutavalt suured. Kuigi kõik inimesed valetavad mingil määral, ei ole kõigi puhul tegemist valetajatega.

Valetaja puhul on tegemist täiesti teistmoodi inimestega. Nad valetavad pidevalt ja on sellega jõudnud olukorrani, mil nad ei saa enam isegi aru, et valetavad. Õelad valetajad räägivad niivõrd palju välja mõeldud jutte, et need moodustavad juba nende reaalsuse. Kuna nad elavad oma elu vales, on ka nende mõttemaailm õela käitumisviisi vangistuses.

Mõned kurjad inimesed valetavad vaid natuke – võibolla moonutades tõde veidi, püüdes tekitada endast muljet kui tugevamast, targemast ja paremast inimesest. Teised õelad inimesed valetavad aga sinu ja teiste inimeste kohta. Üks on aga kindel: tõtt nad ei räägi.

Valed on nende jaoks kui vahend, millega manipuleerida reaalsust, mis ei ole selline nagu nad sooviksid. Kui nende vale ilmsiks tuleb, püüavad nad seda suurima tõenäosusega uute valedega veelgi enam manipuleerida. Nad on eksperdid selles, et panna sind reaalsuses kahtlema ja neid alati nägema kui tugevuse allikat, kuigi tegelikkuses on tegemist valetajaga.

Sa tunned end tema juuresolekul veidralt

Tänaseks päevaks on teadus juba korduvalt tõestanud, et iga inimese keha kiirgab energiat. Selle põhjuses ei ole me aga täielikult kindlad. Arvatakse, et see võib toimida kui intuitiivne kaitsesüsteem. Täpselt samamoodi aga nagu rämpstoidu söömine on pärast silmaga nähtav sinu näonahal, on ka sisemine kurjus tuntav sinu energiaväljas.

Just see võibki olla põhjuseks, miks kurjad inimesed tekitavad sinuga samas ruumis olles veidi kõheda tunda, ilma, et nad oleksid isegi midagi teinud. See, kes nad sisemuses on, on sinu energiaväljale tuntav.

Vägagi tihti ongi kõige selgem märk sellest, et inimene on kuri, see, et teised ei tunne end tema juuresolekul mugavalt. Miski tundub nende juures imelik ja sa ei oska esmapilgul kuidagi välja mõelda, mis see olla võiks.

Kui sellest kellelegi räägid, ei pruugi nad sinu sisetunnet esialgu uskuda, kuid mitte keegi ei saa kahelda tundes, mida üdini halvad inimesed teistes tekitavad. Usalda oma kõhutunnet ja ära kahtle, et see võiks sulle valetada. Kui sa aga saidki tema energiat valesti aru, vabanda. Alati on parem karta kui kahetseda.

Ta eksitas sind

Kurjale inimesele annab kõige rohkem jõudu reaalsuse kontrollimine. Seeläbi on neil võimalik viia see vastavusse oma väiklaste soovidega. See ongi üks kõige suuremaid märke, et inimene on õel: ta manipuleerib sind enda ja sind ümbritsevate inimeste kohta negatiivseid asju arvama.

See eksitamine võib toimuda mitmel erineval viisil, näiteks sõnade valesti tõlgendamine, valetamine ja tõe väänamine. Lõpptulemuseks on nende loodud maailm, mida on raske kellelgi teisel mõista ja uskuda.

Ka see on üks võimalusi, kuidas õel inimene paljastada: pane tähele viise, kuidas ta teisi eksitab. Kui seda märkad, kao temast kiiresti kaugele.

Tal puudub süütunne

Oleme varasemalt juba kindlaks teinud, et õelad inimesed on kontrollivad ja valelikud ning tunnevad teiste ebaõnnest rõõmu. Selle kõige halvim pool? Nad ei tunne end kunagi oma tegude tõttu halvasti. Õelatel inimestel puudub igasugune süütunne.

Kui sa tema suutmatust vabandada välja tood, hakkab ta taas manipuleerima ning tekitab sinus mulje, et reaalsus pole kaugeltki selline nagu sa arvad. Reaalsuses soovivad nad aga kõige rohkem säilitada sinu ja sinu elu üle kontrolli ning kahetsus murraks seda hoolikalt loodud kujutluspilti.

Ta on julm

Kuigi paljud õelad inimesed eelistavad oma kurjust väljendada peaaegu märkamatult, siis on ka neid, kes on sellega vägagi avatud. Julmus on vaid üks viise, kuidas nad seda teevad.

Selleks võib olla näiteks kaklustesse sattumine või lähedastele haiget tegemine. Õelad inimesed on tihtipeale iseenda ehitatud vaimses vanglas lõksus ning just seetõttu naudivad nad teistele haiget tegemist. Nimelt tuimestab see valu, mis neil iseenda südames on. See aga ei tähenda, et nende käitumine oleks õigustatud ning nendega suhtlemine siiski hea oleks.

Kui oled koos inimesega, kes end julmal viisil väljendab, põgene nii kiiresti kui võimalik. Ühel hetkel võib ta oma õeluse liiga kaugele viia ja tõsist kahju tekitada.

Tal puudub vastutustunne

Õelal inimesel puudub moraalne kompass. Ta käitub täpselt nii nagu ise soovib ega võta kunagi vastutust selle eest, missugust valu teistele tekitab. Kui ta tunneb, et keegi süüdistab teda kasvõi natuke, muudavad nad olukorra koheselt vastupidiseks, hakates hoopis teist inimest süüdistama. Vabandamise olemusest ei ole tal aimugi, kuna ta peab seda nõrkuse märgiks. Palju parema meelega loob ta olukorra, kus sina tema vigade pärast vabandad.

Tema sõbrad ja pere hoiatavad sind

Tihti on üks esimesi märke inimese õelusest see, et tema pere ja sõbrad jagavad sulle hoiatusi. Näiteks võivad nad mainida ekspartnerit, kellega suhe ei lõppenud just kõige paremini. Tegelikkuses ei pruugigi see hoiatus otseselt hoiatusena mõeldud olla.

Õela inimese sõber või pereliige võib lihtsalt mõnest eelneva suhte probleemist rääkida ning talle vabandusi otsida, kuid võta seda siiski kui ohumärki. See näitab sulle, et miski on valesti ja peaksid selle muutmiseks midagi ette võtma. Ette võib tulla ka olukordi, kui õela inimese lähedane ütleb sulle otseselt, et tegemist ei ole ausa inimesega ning peaksid äärmiselt ettevaatlik olema.

Ükskõik, kuidas see hoiatus ka aset ei leiaks, ära ignoreeri seda. Seda eriti, kui inimene, kes teda armastama peaks sulle nõu annab.

Ta on halb sõber

Kui sisimas kuri inimene tuleb sulle appi, tea, et tal on mingisugune tagamõte. Teistes olukordades võib ta sinu jaoks olemas olla vaid ja ainult siis kui sul läheb hästi. Kui sul aga halvasti läheb, kaob ta täielikult.

Ta on rassistlik, seksistlik, homofoobne või kitsarinnaline

Kurjus läheb tõeliselt õitsele kui headus on vankuma hakanud. Just see on muutnud mõned ajalooliselt kõige õelamad inimesed niivõrd edukaks. Nad on märganud inimeste vahel kõige väiksemaid erimeelsusi ja kasutanud seda kavalalt ära, luues nende vahel veelgi suuremaid lõhesid, mille tagajärjeks on katastroof.

Tihti kasutavad nad näiteks kitsarinnalisi, rassistlikke, seksistlikke või homofoobseid väiteid, et häid inimesi lahus hoida ja maailma veelgi enam kurjust luua.

Ole selliste inimeste suhtes eriti ettevaatlik. Jah, mõned neist näevadki maailma liiga mustvalgelt, kuid teised kasutavad neid oma pahatahtlikkuse taktikana.

Ta on manipuleeriv

Õelad inimesed on võimelised näitama nii headust kui ka pahatahtlikkust. Neid eristab aga teistest inimestest see, missuguse hinnaga see headus tuleb. Tihti on õel inimene sinuga lahke vaid selleks, et sellest kasu lõigata ja endale varem või hiljem midagi saada.

Ole tähelepanelik, kui ta manipuleerib sinuga, tuues põhjuseks oma varasema lahkuse. Headus ei tule hinnasildiga. Sa ei vaja õigesti käitumiseks ja kellegi vastu hea olemiseks mingisugust motivatsiooni või stimulatsiooni. Üdini head inimesed on teiste vastu lahked ilma igasuguste ootusteta ja soovideta midagi vastu saada.

Ta halvustab sind

Üks õela inimese kõige hullemaid manipulatsiooni taktikaid on emotsionaalne manipuleerimine. Tavaliselt on selleks näiteks halvustamine.

Teise inimese alavääristamisel on mitmeid erinevaid vorme. Selleks võib olla näiteks ohvri mängimine olukorras, kus sa polegi mitte midagi valesti teinud. Ta võib maha teha sinu välimust, keha, huvisid, lootusi, hobisid, eesmärke, sõpru, kodu, unistusi – õela inimese silmis saab maha teha absoluutselt kõike.

Ära lase kurjal inimesel muuta sinu arvamust iseendast ja otsustest, mida sa oled teinud. Ütle lihtsalt: „Kahju, et sa ei ole oma elus selle osaga rahul. Minu jaoks on see oluline.“ Kõik.

Nad tekitavad segadust ja konflikte

Täpselt samamoodi nagu õelad inimesed kasutavad eelnevalt mainitud taktikaid heade inimeste vahele pingete tekitamiseks, kasutavad nad kaost, segadust ja konflikti iseenda kasuks. Mida katkisem, hirmunum ja ebakindlam sa oled, seda enam võimu tal sinu üle on.

Sa saad selle vastu võidelda, olles ise kahe jalaga maa peal ja selge mõtlemisega ning endas kindel. Seda isegi juhul, kui sa ei saa hetkel sajaprotsendiliselt aru, mis sinu elu ja maailmaga toimub.

Tihtipeale ongi just kurjad inimesed need, eks sinu ellu kogu seda segadust ja konflikti toovad. Ära lange nende lõksu. Ükskõik, mis ka ei toimuks – säilita selge mõtlemine. Kasuta tasakaalukat lähenemist, et konflikti ja segadusega tegeleda.

Ta elab topeltelu

Õelad inimesed ei paljasta sulle oma tõelist elu mitte kunagi. See, et nad elavad topeltelu, on tegelikult isegi liiga vähe öeldud. Nad elavad korraga sadu erinevaid elusid.

Nad on antud hetkel just see inimene, kes nad oma tahtmise saamiseks olema peavad. Nad käituvad iga inimesega täiesti erinevalt. Neil on hoolikalt läbimõeldud ajalugu ja pilt, mida nad endast maalida tahavad. Õelate inimeste üks iseloomustavamaid jooni on see, et mitte keegi ei tea päris täpselt, kes nad on.

Tal puuduvad piirid

Kurjad inimesed on järjekindlad, intensiivsed, klammerduvad ja võltsid. Neid võib näiteks bumerangiga võrrelda. Ükskõik, kui kõvasti sa neid ka oma elust välja ei viskaks, ühel või teisel viisil jõuavad nad ikka ringiga sinuni tagasi.

Seda aga ainult juhul kui sa neil seda teha lased. Õel inimene püüab sind manipuleerida taaskord ust avama, et neid tagasi oma ellu lasta. Tea aga, et sellel on taas negatiivsed tagajärjed. Õnneks saad takistada õela inimese sinu ellu tagasi tulemist – ja seda igaveseks.

Jah, ta võib püüda sind manipuleerida ning valega taas enda poole võita, kuid kui oled juba kord teinud otsuse halb inimene oma elust välja lõigata, jää endale kindlaks.

Isegi, kui sulle tundub, et sa võid aidata tal muutuda, tea, et ta peab seda ise tegema. Sa ei saa teda muutuma sundida. Ta saab muutuda vaid juhul kui avab oma südame ja seisab silmitsi kahjuga, mida ta tekitanud on. Ta peab olema valmis kõvasti vaeva nägema, et oma õelus heaks teha.

Allikas: YourTango