Hiljuti läbiviidud uuringust, milles osales 2018 täiskasvanut selgus näiteks, et tervelt 60 % paaridest ei jaga enne altari ette astumist teineteisega oma palganumbrit. Küsitlusest selgus ka, et vaid 51 % küsitluses osalejatest üldse arutasid oma tulevase abikaasaga rahaasju ning kõigest 36 % paljastasid enne pulmi teineteisele info oma laenude ja võlgnevuste kohta. Finantsasjad on vaid üks tipp selles abielueelse vestluse jäämäes. Loe edasi ja saa teada, missugused on need 10 küsimust ja teemat, mida peaks enne pulmapäeva kindlasti oma partneriga arutama.

Missugustes teemades kasutame „meie“-kõnet

Kuna tänapäeval abielluvad paarid tunduvalt hilisemas vanuses, on sul enne abielu olnud juba üsna pikalt iseseisev elu, mis pärast pulmi muutub. Idee teist kui ühtsest tiimist peab arenema koheselt.

Millal on oluline teha tülis paus

Kui abielus tekivad tülid, pead teadma, millal peab tegema korraks pausi, enne kui probleem eskaleerub. Pea aga meeles, et paus kestab vaid lühikest aega ning te peate probleemi korralikult lahendama enne kui see uute katsumustega taas päevakorda tuleb.

Millal soovite saada lapsi

Äärmiselt oluline on teada, kas sina ja sinu partner soovite lapsi. See otsus võib panna abielu karile jooksma juba enne selle korralikku algust, kui te ei ole selles teemas ühel nõul. See, kuidas olla hästi toimiv lapsevanemate tiim on üks raskemaid katsumusi, mis abielus ette tuleb.

Kuidas mõjutavad teie suhet eelmised partnerid

Kuidas suhtute te mõlemad sellesse, kui üks osapool soovib oma ekspartneriga sõpradeks jääda?

Ülimalt oluline on see, et teil mõlemal oleksid ka oma sõbrad, sest see pole võimalik, et vaid üks inimene suudab kõikidele sinu emotsionaalsetele vajadustele vastata. See on teie omavaheline otsus, kas ka endine partner võib sõprade ringi kuuluda.

Kuidas te rahaliselt toimite

Finantsasjad on tähtis teema, mis aga tihtipeale kipub kõrvale jääma. Arutage kindlasti selliseid teemasid nagu kus te elada sooviksite, missugused on teie mõlema hetkelised palgaseisud ning kuidas koordineerite suuri oste ning praeguseid ja tulevaseid laene.

Missugust rolli mängivad teie elus teised pereliikmed

Nii vanemate kui teiste pereliikmete kaasamine teie ellu võib olla abielu edukaks kulgemiseks äärmiselt vajalik. See võib teie koosellu isegi lisapingeid tekitada, kui isegi üks osapool ei säilita oma perega tervislikku suhet ega palu vajadusel nende abi.

Kuidas ja missugusel viisil väljendate oma meeldivusi ja ebameeldivusi

Teadmine, kuidas ja millal oma abikaasaga raskuseid ja võite jagada on justkui võti, mis aitab teie partnerluse edukaks muuta. Partner soovib teada, et sa oled teie suhtes kogu oma olemusega kohal ning seda nii heas kui halvas.

Missugused on teie vaated, kui asi puudutab seksi ja intiimsust

Olgem ausad, abielu algusaegadel on seks väga harva probleemiks, seega üldiselt seda teemat sel ajal ei puudutata. Kui aga seate eesmärgiks olla alati ausad ja avatud, kui asi puudutab teie voodielu, väldite ebameeldivust ja südamevalu, mis võib ka aastate pärast tekkida.

Missugused on teie pikaajalised plaanid, eesmärgid ja unistused

Olgu, te ei ole veel isegi oma „jah“-sõna öelnud, kuid kui olete juba eelnevalt paika pannud nii isklikud kui ühised eesmärgid, aitab see teil neid tugeva tiimina saavutada.

Kuidas hindate te iseseisvust

Kuigi eelnevad üheksa küsimust keskenduvad pigem sellele, kuidas te toimite ühtse meeskonnana, ei tohi unustada ka seda, kui oluline on abielus kaaslaste iseseisvus.

Jagage teineteisega, mida tähendab teie jaoks iseseisvus ning kuidas te oma isiklikku ruumi vajate. Abielus ka iseseisva elustiili säilitamine mitte ainult ei aita hoida tugevat eneseteadlikkust, vaid tugevdab ka teievahelist sidet ning soovi jagada üksteisega endast kõike.

Allikas: Your Tango