Põhjuseid võib olla erinevaid, kuid põhiline tegur on võime lõdvestuda. Kui naine ei suuda täielikult lõdvestuda, siis on ka vähetõenäoline, et ta kogeks sügavat orgasmi. Põhjused, miks ta lõdvestuda ei suuda, tuleb igal naisel enda sise- ja välismaailmast üles leida ning nendega teadlikult ja järjepidevalt tegelema hakata.

Mis on põhiliseks takistuseks, et ei suudeta lõdvestuda?

Põhiliseks takistuseks on pinged − nii füüsilised pinged igapäevaelust kui psüühiline koormus, stress, vähene aeg luua endaga kontakti, võimetus kontrollida oma meelt ja mõtteid ning keskenduda käesolevale hetkele.

Kuidas mina naisena saaksin iseennast aidata, et orgasme kogeda?

Esmalt tuleks võtta endale aeg sügavaks eneseanalüüsiks ja leida üles, mis su elus sind häirib, miks sa ei ole sügavas kontaktis iseendaga. Tuleks vaadelda, kus sa ei ole enda vastu aus, sealt leiad üles pingekolded. Seejärel tuleb hakata tasapisi harjumusi ja mõttemaailma muutma. Selleks saab teha palju individuaalseid erinevaid praktikaid, nagu näiteks jooga, rinnamassaaž, vaagnapõhjalihaste treening jms, et luua ühendus oma seksuaalse energiaga ja äratada enda sees olev naiselikkuse allikas ja orgastiline potentsiaal.

Kuidas ma peaksin alustama?

Alusta sellest, et vaata oma elu ja märka, kui palju naudingut sul igapäevaelus üldse on. Mõtle, mis tegevused sulle naudingut pakuvad. Seejärel võta reaalseid ja praktilisi samme, et teha oma elu meeldivamaks ja naudingurohkemaks. See hakkab kohe peegelduma ka seksuaalsuses.

Jaga palun soovitusi, mida ma saaksin juba täna ette võtta, et orgasmid tuleksid lihtsamalt.

Keskendu lõdvestumisele, isegi igapäevategevuste juures, märka pidevalt, kas su õlad on lõdvestunud, kas su lõualuud on lõdvestunud, ja seda ka siis kui sa kiirustad või teed tegevusi, mis sulle ei meeldi − tee ka neid lõdvestunud seisundis. Sinu rahulolu määrab siiski sisemaailm ja kui sa suudad seda korrastada, muutub ka väliste tegevuste kogemus.