1. Erinev libiido

"See on siis kui üks partner soovib seksida palju rohkem kui teine ning see on uskumatult levinud probleem," ütleb seksuoloog Emily Morse, et see võib viia frustratsiooni või isegi kibestumiseni.

Esimene nipp paremuse poole on omavahel sellest rääkida. Ilma süüdistamiseta, sest see ei ole kellegi süü. See on lihtsalt inimeste erinevus. "Kui see on juba teemaks, siis on parim lahendus leida kompromiss, mis sobiks mõlemale."

2. Kommunikatsiooni puudus

Seks on suur osa suhtest, aga tihti ka asi, millest räägitakse kõige vähem. Selle tulemusena ei saa teist kumbki voodis seda, mida soovite. "Fakt on see, et mida rohkem me seksist räägime, seda parem meil voodis on," ütleb seksuoloog.

Lahendusena soovitab ekspert teemast rääkida kuskil neutraalses kohas, mitte magamistoas. "Soovitan näiteks autoga sõitmise ajal, kui olete kahekesi ning ei pea looma kohmakat silmsidet." Kui seksist rääkida, siis tasub hoiduda häbist ja süüdistamisest ning keskenduda rohkem avastamisele ja uudishimule.

3. Puudulik eelmäng

Sa võiksid olla enne üles köetud kui püksid maha võtad. "Uurimused näitavad, et naistel on vaja umbkaudu 18 minutit eelmängu enne, kui nad on seksiks piisavalt üles köetud," lisab Morse.

Lahenduseks soovitab Morse saata seksikaid sõnumeid ning narrida partnerit kogu päeva. Koju jõudes ära piira eelmängu tegevusi kiire suudlemisega, vaid ole loominguline. Proovi sensuaalset massaaži, oraalseksi või silmade kinni katmist.

4. Igav seks

Sa pead pisut lisama särtsu, muidu kukud rutiini. "Mu ema ütles mulle, et ainult igavatel inimestel on igav. See kehtib ka seksi kohta. Lihtne on partnerit rutiini langemises süüdistada, aga ära unusta, et oled ise 50 protsenti selle osa."

Lahenduseks võta vastutus ja initsiatiiv muutuda. Vahel aitab ka midagi väikest nagu teises ruumis seksimine, uus positsioon või mänguasi.

5. Seksiks ei ole aega

Kasvatades lapsi, käies tööl, täites pere ees kohustusi ja nautides isiklikku aega, võib olla raske leida aega intiimsuseks. "Ükskõik, kas sul on lapsed, stressirohke karjäär või mõlemad, on kerge süüdistada ajanappust seksipuuduse pähe. Ma ütlen, et asi ei ole aja leidmises, vaid prioriteetide seadmises," ütleb seksuoloog.

Lahenduseks pane seks päevakavasse kirja. On tähtis teha seks prioriteediks, isegi kui pead selle kalendrisse kirja panema – see võtab nii pinge maha, kui annab midagi, mida pikisilmi oodata.

6. Orgasm

Mehed enamasti lõpetavad esimesena. Kui tunned, et pole saanud piisavalt rahuldust, võib see kujuneda probleemiks. "Kui rääkida orgasmidest, siis on mehed nagu praepannid ja naised tasased keedupotid. Isegi kui mees ei koge enneaegset ejakulatsiooni, lõpetab ta tõenäoliselt esimesena.

Esimese asjana ütle talle seda! Ta võib sind aidata pärast seda, kui on ise lõpetanud.

7. Kuivus

Kui oled alt kuiv, siis see võib seksi muuta ebamugavaks ja valulikuks. See hakkab ka suhtes stressi looma. Isegi kui partneril ei ole alt niiske olemisega probleemi, siis peenis ja kliitor ei niisuta end ise.

Lahenduseks kasuta näiteks mõnd kvaliteetset õli või määret. "See täiustab igat positsiooni ja seksimise viisi, kaasa arvatud oraalset," ütleb seksuoloog.

Allikas: Popsugar