Mõtled nüüd ilmselt, et tore soovitus küll, aga kuidas seda ellu viia? Alusta emotsioonidest. Analüüsi seda, kui mugavalt tunned end kaaslasele tundeid paljastades? Kas juhtub tihti, et pisendad oma muresid, et vältida arusaamatusi, vaidlust või partnerile etteheidete tegemist? Kuigi see võib pealtnäha tunduda altruistliku liigutusena, kahjustad sa tegelikult teievahelist suhet, asetades partneri heaolu enda omast ettepoole. Soovitud kodurahu asemel paned aga hoopis aluse sisemisele käärimisele, mis kunagi edaspidi kindlasti "kaane pealt viskab".

Sinu isekuse allikas peab olema iseseisvus ning austus iseenda ja oma partneri vastu. Kui sul on kallimaga erinevad arusaamad, pole see sugugi põhjus vaidlemist alustada. Proovi läheneda potentsiaalsele konfliktiolukorrale suhtumisega, et teie mõlema vaatevinklid on õiged ning igaühel on õigus oma arvamust avaldada. Erinevate lähenemiste vaagimine, arusaamatuste rahulik lahendamine ning konsensusele jõudmine on tervislik, mõttetegevust arendav ning teie omavahelist sidet tugevdav tegevus.

Kui algus on tehtud ning rahulik arutlemine selge, on järg piiride paika panemise käes. Teisisõnu, anna partnerile teada, millised on teemad, mille osas sul on kategoorilised ja paindumatud veendumused. Selgitage välja, millised tegevused ja vajadused aitavad teil mõlemal igast päevast rõõmu tunda. Piiride seadmine ei tähenda reeglite ja piirangute kehtestamist, vaid iseenda eest hoolitsemist.