Mida uuringud ütlevad?

2015. aastal ajakirjas Social Psychological and Personality Science avaldatud uuring vaatles rohkem kui 30 000 paari 40 aasta vältel. Nad avastasid, et kord nädalas seksimine on igati suurepärane. Tuli ka välja, et paarid, kes seksisid sellest rohkem, ei olnud vähem ega rohkem õnnelikud. Küll aga ei olnud paarid, kes seksisid vähem kui kord nädalas, piisavalt rahuldatud.

2017. aastal ajakirjas the Archives of Sexual Behavior avaldatud uuring leidis, et keskmiselt eelistavad täiskasvanud seksida 54 korda aastas, mis umbkaudselt arvutades teeb korra nädalas.

Carnegie Mellon University viis aga läbi uuringu, kus paarid jaotati kahte gruppi. Kui esimeses grupis olevad paarid jäid oma tavalise sekselu juurde, siis teises grupis olevad paarid olid vahekorras kaks korda rohkem kui tavaliselt. Uuringu tulemus? Teises grupis olnud paarid raporteerisid, et seks ei olnud enam kuigi lõbus ja hakkas tunduma kui kohustus.

Kuidas käituda?

Kui teil ei ole suhtes probleeme ja teie mõlema vajadused on rahuldatud, siis pole mingit põhjust küsida, kui palju oleks "normaalne" suhtes olles seksida. Milleks head asja muuta?

Kui olete ise õnnelikud ja rahul, siis tuleb seks tihti loomulikult.

Kui tööl on parasjagu pingeline aeg, sul on rahaprobleemid või mõni muu häda, võib see kõik mõjuda negatiivselt sinu vaimsele tervisele ja ühtlasi ka libiidole. Kuid pea meeles, et see, kui seksid vähem, ei tähenda, et su suhe on halb.

Allikas: The Everygirl

Jaga
Kommentaarid