On oluline teada oma kaaslase armastuse keelt (kui veel ei tea, saate seda mõlemad testida ka online'is), aga on veelgi parem teada, millised teod talle praegu eriti korda lähevad. Näiteks võib su partner üldiselt tõlgendada armastuse keelena seda, kui teda nõude pesemisel või mõne tööülesande puhul aitad, aga võib-olla on hetkel mõni muu ülesanne, mille puhul ta rohkem abi vajaks.

"Räägi oma kaaslasega täpsemalt, mida saate üksteise heaks teha, et tunda end armastatuna ja mõista, et teid on tähele pandud," selgitab psühhoterapeut Brittany Bouffard. "Kui hindad partneri abi nõude pesemisel, siis võib-olla tunneksid eriti suurt kergendust, kui endale koos koristaja palkaksite," toob ta näite.

Koostage mõlemad nimekirjad tegevustest, mida teiselt väga ootaksite ja jagage neid teineteisega.

2. Hakake üksteise nimekirjadega tööd tegema

"Võib-olla piisab ainult sellest, et kontrollid õhtul, kas välisuks on lukus või et kassid on toas," selgitab abielu- ja pereterapeut Winifred Reilly, et isegi pealtnäha väikesed žestid võivad kaaslasele tähendada palju.

"Mõned päevad tagasi tegin abikaasale keset tööpäeva teed ja asetasin selle vaikselt tema töölauale. Õhtul ütles ta mulle, et see oli parim osa tema päevast," toob terapeut näite.

3. Täida oma lubadusi

Kui sa lubad, et helistad teel töölt koju, siis tee seda. Kui lubasid tuua rohkem koeratoitu, siis tee seda.

"Oma lubaduste pidamine tähendab palju," ütleb abielu- ja pereterapeut Anabel Basulto. "Kasuta kasvõi tehnoloogiat, et panna endale meeldetuletus. Kindlasti oled kuulnud lauset, et teod räägivad rohkem kui sõnad. Kui juttu tuleb suhetest, siis on see eriti tõsi."

4. Leia aega ka enese eest hoolitsemiseks

Pea meeles, et iseenda eest hoolitsemises pole midagi isekat. Võta aega nende tegevuste jaoks, mis mõjuvad sulle hästi - olgu selleks siis sõbrale helistamine, jalutamine, raamatu lugemine või vaikuses mediteerimine. Kui hoolitsed enda eest, suudad ka suhtes olla iseenda parim versioon.

"Kui me ei täida oma tassi, on peaaegu võimatu olla kohal, kannatlik ja kaaslase jaoks parim," selgitab psühholoog Melissa Robinson-Brown.

5. Lase väikestest asjadest lahti

Sa pole üksinda, kui sulle vahel tundub, et lahti jäetud kapiuks ja kraanikausi kõrval seisev must tass, ajavad su endast välja. Siinkohal aga tasub mõelda, kas need asjad on tõesti väärt tüli kiskumist. Kui ei, sulge korraks silmad, hinga sügavalt sisse ja jäta need sinnapaika. Ja ära unusta, et ilmselt on ka sul harjumusi, mis on sinu kaaslase jaoks rohkem kui tüütud.

6. Ütle rohkem "aitäh" ja mitte ainult sõnumi teel

Te võite teinteisele küll kirja teel tänu väljendada, aga kui tihti sa ütled seda päriselt? Proovi seda teha või haara pastakas ja kirjuta kallimale lühike tänukiri. "Tehnoloogia on küll ajasäästja, aga mitte kuigi hea tugeva sideme loomiseks," tuletab meelde Bouffard.

Allikas: HuffPost