Kuigi Assimos kinnitab, et mõned erimeelsused on täiesti normaalsed ja kompromisse on alati vaja teha, siis ohtlik on just see, kui te näete maailma täiesti erinevalt. "Kui kaks inimest avastavad, et nad teevad pidevalt kompromisse asjade suhtes, mis on neile väga olulised, võib see viia pideva tülitsemiseni."

Millised erimeelsused aga tähendavad, et te ei sobi üldse kokku ja milliste suhtes olla paindlikum? Kindlat reeglit ei ole, aga proovime aidata sul mõista, mis need sinu puhul olla võiksid.

Ühine tulevikupilt

Kohtumisteenuse The Bevy loojad Greta Tufvesson ja Nikki Lewis usuvad, et kõige olulisem asi suhtes on sinu ja su kallima ühine tulevikupilt ehk teadmine, et tahate tulevikult samu asju. "Kas te mõlemad soovite monogaamset suhet?" küsib duo. "Ühel päeval abielluda? Pere luua? Kui need on asjad, milles sa läbirääkimisi pidada ei soovi, peaksid seda oma partnerile ütlema. Ära iial eelda, et keegi tahab samu asju nagu sina. Ära iial eelda, et keegi muudab oma meelt. Nendes asjades on oluline olla sama meelt."

Te saate teineteise peale loota

See on samuti väga tähtis. "Ilma usalduseta ei ole sa kunagi võimeline oma partneri peale lootma jääma," selgitab suhete coach ja raamatute "Seven Keys to Long-Term Relationship Success" ja "How to Communicate Effectively and Handle Difficult People" autor Preston Ni. "Kui te ei saa teineteise peale loota, puudub teie suhtes turvatunne. Teiste sõnadega: ilma usalduseta seisate rappuval maal ja probleemid tekivad juba alguses."

Ohumärgid selles osas on väga selged, näiteks ta murrab sulle antud lubadusi. "Keegi pole ideaalne, aga kas ta tunnistab tehtud vigu ja proovib neid heastada?" küsib Ni.

Suhtumine rahasse

Pole mingi saladus, et rahateemad on põhjustanud nii mõnegi suhte purunemise ja lahutuse, aga kuidas seda oma suhtes märgata? See on normaalne, et sul kulubki aega mõistmaks, millised on su partneri raha kulutamise harjumused ja finantsilised väärtused, aga vihjeid nende kohta tasub otsida juba päris alguses.

Mõtle, kas ta on valmis alati ise arve maksma? Kas talle meeldib sulle kingitusi teha? Kas ta ise rõõmustaks ka mõne soodsa, aga tähendusrikka kingi üle? Või oleks pettunud, et sa ei raatsinud tema peale palju kulutada? On ta materialistlik ja tunneb kõige suuremat rõõmu vahetult peale seda, kui on midagi uut ostnud? Need märgid selgitavad nii mõndagi.

Teievaheline keemia

Isegi, kui su kallim on "paberil suurepärane" ja täidab kõik su peas olevad kastikesed, pole suhe, kust puudub säde, ideaalne, kinnitavad nii Tufvesson kui Lewis.

Seltskondlikkus

Vahel võib suhe kellegagi, kes on täpselt nagu sina, tunduda igav, aga kui tal on sulle sarnased seltskondlikud harjumused või mustrid, on see pigem hea. Kui tema on introvert, aga sina ekstravert, peab üks teist elus pidevalt kompromisse tegema ja see võib tähendada, et see pool ei ole tegelikult õnnelik.

Eluvaade

Kuigi mingites olukordades vastandid tõmbuvad, siis kui üks teist on "klaas pooltäis" ja teine "klaas pooltühi" inimene, võib see olla erand. "Suhtumine ellu mängib suurt rolli omavahelises sobivuses," teab Assimos. "Teiste sõnadega, pessimistil ja optimistil võib olla keeruline edukat suhet luua, sest nende eluvaated on regulaarselt konfliktis."

Allikas: The Zoe Report

Jaga
Kommentaarid