Esimene kord, kui ma kaamera ees esinesin, oli mul iidne MacBook ja kehv internet. Ma olin ka varem internetis alasti olnud, kuid ikkagi tundsin ma ennast veidi närviliselt ja häbelikult, kuid sellegipoolest arvasin, et etteaste läks päris hästi. Minu vaatajad ei nõustunud. Minu internet oli liiga aeglane, kaamera liiga halb ning mul ei olnud piisavalt mänguasju. Nad arvasid, et ma olen küll kena, aga vähesed olid valmis minu kehva kvaliteediga videopildi eest raha andma. Ma teenisin veidi vähem kui 100 dollarit ühe õhtu jooksul, mida polnud küll palju, aga parem kui mitte midagi.

Ma vaatasin nädalate viisi sellel leheküljel olevaid naisi, et nendelt õppida ning kõigil kõige edukamatel oli midagi ühist – produktsioon. Kui ma tahtsin teenida stabiilset sissetulekut, siis oli mul vaja veebikaamerat (70 kuni 250 dollarit), professionaalset stuudiovalgustust (vähemalt 50 dollarit) ning kiiremat internetti (150 dollarit). Kui mul oli selle tööga tõsi taga, siis läks tarvis rohkem ja suuremaid mänguasju (20 kuni 200 dollarit), paremat pesu (100 dollarit) ja mänguasja, mis võimaldaks vaatajatel seda Bluetoothi kaudu kontrollida.

Mul oli vaja raha kulutada, et seda teenida ning mul ei olnud palju, et priisata. Peaaegu kõik minu esinemistest teenitud raha ning osa ka päevase töö palgast läks uute seadmete ostmiseks, ning läks mitu kuud aega, enne kui ma kahjumist välja tulin.

Isegi kogu varustusega on raske teenida internetis raha, kui sul ei ole jälgijaid ning lojaalse ja usaldusväärse fännibaasi kogumine võib võtta aastaid. Mul läks tervelt aasta, enne kui ma hakkasin teenima stabiilset sissetulekut ning hoolimata sellest, et mõnikord töötan ma tavalise töönädala tundide arvu, on teenitud raha ikkagi ainult minu vabakutselise kirjaniku palgale täienduseks.

Kõikidele seadmetele lisaks, nõuab online-seksitöö palju kannatust, järjepidevust ning paksu nahka. Videotoad võivad täituda sadade nõudlike vaatajatega, kes kõik tahavad tähelepanu ning võivad mõnikord üksteisega vaielda, küsida teenuseid ilma maksmata, ignoreerida reegleid ja piire ning teha negatiivseid kommentaare esinejate keha kohta.

Kaugeltki mitte kõik ei suuda esineda tundideviisi positiivse energiaga, anonüümsete vaatajatega juttu ajades, kes ei vasta või ei nõustu maksmast. Samuti on nõutav ka enda sotsiaalmeedias reklaamimine. Kõikide nende kohta, kes on nõus teenuste eest maksma, on küllalt neid, kes kunagi seda ei tee, kuid kes sellegipoolest ahistavad modelle, saates sõnumeid või endast alasti pilte. Äraütlemise osaliseks saamine on valus ning kui raha ei ole tulemas, võib olla keeruline seda mitte välja näidata.

Online-seksitööga ei ole võimatu raha teenida, aga üleöö rikkaks saamine halva kvaliteediga jalapiltide müümisega on uskumatult väike. Enamik seksitöötajaid ei ole rikkad ning mõned teenivad vaevu piisavalt, et toime tulla. Raha ei tule kergelt ega kiiresti ning selle pealt peab ikkagi makse maksma. Mina maksan iga aasta tuhandeid dollareid föderaalse vabakutseliste töötajate maksu pealt ning kuna ma olen seksitöötaja, jään ma vabakutseliseks ilmselt oma töötamise lõpuni.

Minu sissetulekud kõiguvad tihti ning on olnud päevi, kus ma olen teeninud vapustavad 10 dollarit, peale tunde kaamera ees olemist. Isegi kui mul õnnestuks teenida tuhandeid, siis sellega ei kaasneks tervishoid või turvatunne ning ikkagi esineks ka halbu päevi. Seksitöötaja sissetulekuid kõigutavad paljud tegurid ning sellel ei pruugi olla pistmist sellega, kui “hea” ta oma töös on. Seksitöö on hämmastavalt raske ning veel raskem on selle arvelt rikastumine.

Peale kõige on seksitöö ka aega- ja energiat nõudev ning mõnikord ka alandav.

Enese reklaamimine, fännidega rääkimine ning isegi ajaraiskajate sõnumite blokeerimine võtab aega, mille eest palka ei saa. On inimesi, kes ei nõustu pornograafia eest maksma, kes küsivad tasuta teeneid ning kes isegi varastavad loodud sisu ning see karm reaalsus on kurnav. Lisaks, seksitöö ei ole kunagi päris anonüümne ning internetis alasti olemist ja sellega kaasnevat stigma, ei saa kunagi päris maha pesta.

Rahast rääkimine ei ole seksikas, kuid see võib olla väga tähtis. Sellest rääkimine võib olla ebameeldiv ja keeruline, aga majanduslik läbipaistvus seksitöös on oluline ning see paneb mõndasid meist tundma vähem üksikuna. Kuna paljud seksitöötajad on COVID-19 kriisi tõttu halvas seisus, on teadlikkus tähtsam kui kunagi varem.

Allikas: HuffPost