Abielu- ja pereterapeut Sharon Gilchrest O’Neill nendib, et mida kauem paar on suhtes olnud, seda tõenäolisemalt läbivad nad perioodi või kaks, mil nad on kindlad, et nendevaheline armastus on kadunud. See, kas sa selle tunde pealt ka mõne püsiva otsuse vastu võtad, on juba sinu enda teha.

Kui tunned, et armastus hakkab kaduma ja tahad teada, kuidas sellise olukorraga toime tulla, ära mõista end liiga palju hukka. Ja ära tegutse uisapäisa! Siin on seitse märki, et see üldse juhtub ja mida peale hakata:

1. Oled pidevalt oma partneri peale pahane

Kui oled ta peale pahane, aga ei vaevu probleemidest rääkima, on see tõsine märk sellest, et su tunded tema vastu hakkavad kustuma. Ühtlasi on see suurepärane viis, kuidas suhet seespidiselt hävitada. Sageli juhtub see siis, kui üks osapooltest tunneb, et teda ei hinnata ega toetata.

“Pahameel võib saada alguse aeglaselt,” selgitab abielu- ja pereterapeut Nicole Arzt. “Aga aja jooksul võid olla pahane kõige peale, mida ta teeb, nõude pesemisest, tema hääle ja soenguni välja.”

See ei tähenda, et armastus ongi nüüd otsa saanud, aga see võib juhtuda, kui sa probleemiga ei tegele.

2. Ükskõiksus partneri suhtes

Armastus on tugev emotsioon ja sama kehtib ka vihkamise kohta. Ükskõiksus on aga täielik tunnete puudumine. Kui tunned, et sind ei huvita enam, mida su partner mõtleb, ütleb või teeb, on väga tõenäoline, et su soojad tunded ta vastu on kadunud.

3. Sa ei taha temaga koos aega veeta

Olite varasemalt kogu aeg ninapidi koos ja nüüd soovid, et saaksid temast võimalikult kaugele põgeneda? COVID-i ajal on see justkui arusaadav, sest peate ilmselt kogu aeg kahekesi olema. Me mõistame sind. Aga kui sul pole absoluutselt mingit soovi temaga ühes toas olla, võib see olla märk suuremast probleemist.

Arzt lisab, et inimestel, kes veedavad parema meelega kogu oma vaba aja sõprade või ükskõik, kelle teisega v.a. oma partneriga, hakkavad ilmselt tunded kallima vastu kustuma. “On väga oluline seda fenomeni märgata, kui see juhtub sinuga. See ei tähenda koheselt, et teie suhe ongi hukule määratud, vaid sa tunnistad endale, et läbid parasjagu mingit eluetappi.”

4. Emotsionaalsed suhted teiste inimestega on su jaoks olulisemad

Aus emotsionaalne side ja suhtlemine on iga suhte vundamendiks. Kui sina räägid oma tunnetest pigem oma sõpradele, kolleegidele või teistele pereliikmetele, aga mitte oma partnerile, võib see olla märk sellest, et sa ei armasta teda enam. See pole aga su kallima suhtes aus, sest sa ei annagi talle võimalust sind paremini tundma õppida. Enese avamine on suhte tervisele väga oluline.

5. Räägid temast teistele halba

Kui kurdad oma sõpradele pidevalt oma kallima tüütuid harjumusi, ei ole see märk sellest, et teie suhe on läbi. Kõigil on vaja vahel end tühjaks rääkida. Samas, kui nendest on saanud pikad ja lõputud vestlused sellest, kuidas sa teie suhtega rahul ei ole, näeme me juba probleemi. Neid asju peaksid sa ikka oma kallimaga arutama.

“Kui avastad, et räägid oma kallimast teistele pereliikmetele või sõpradele halba, on aeg astuda samm tagasi,” kinnitab ka kliiniline psühholoog ja suhete ekspert dr Carissa Coulston. “Partneri seljataga temast halva rääkimine liigutab teid suhte lõpule lähemale.”

6. Sind ei huvita enam teievaheline intiimsus

Seksuaalsed suhted on täidetud tõusude ja langustega. Erinevad ravimid, läbielamised ja stress mõjutavad oluliselt su libiidot. Aga kui avastad, et su partner ei köida sind seksuaalselt enam üldse, on see märk armastuse kadumisest.

Kliiniline psühholoog Donna Novak räägib, et ta on näinud väga palju paare, kes on muutunud teineteise juuresolekul nii mugavaks, et nad on rohkem nagu korterikaaslased, mitte romantilised partnerid. Intiimsuse saab aga suhtesse tagasi tuua, kui mõlemad osapooled seda tahavad ja tunnevad, et see tuleb suhte tulevikule kasuks.

7. Sa ei tee temaga seotud tulevikuplaane

Tulevikust rääkides, kui sind ei huvita absoluutselt lõbusad ja põnevad tegevused, mida temaga järgmisel nädalal või aastal koos teha, on su tunded ta vastu kadumas. "Kui suhtel läheb hästi ja romantika on võimas, teeb paar ühiseid plaane ja räägib tulevikust," teab ka dr Coultson. "Märk sellest, et asjad hakkavad lõppema, on see, kui te ei räägi enam sellest, mis ühel päeval juhtuda võiks ning hakkate võtma asju päev korraga."

Mida teha, kui tunded on kadumas?

Kui tundsid, et pea iga punktike käis sinu kohta, ei tähenda see kohe, et su suhe ongi läbi. See tähendab vaid seda, et teie suhe vajab tähelepanu. Alustuseks, mõtle välja, kas tegemist on kroonilise probleemiga. "Suhetes on tõuse ja mõõnasid," kinnitab suhete ekspert Jason Lee. "Üks või kaks halba päeva, kui oled närvilisem, on täiesti normaalne. Kui sellest saab aga trend, võib see olla märk suurematest probleemidest."

1. Alusta sellest, et pead päevikut ja oskad seeläbi märgata, kuidas teie suhtel läheb

2. Mõtle välja, milline on su tulevikuvisioon selles suhtes

3. Kui sul hakkab tekkima ükskõiksus/viha tema vastu, tegele sellega kohe

4. Arutage ja taasinvesteerige teie ühistesse väärtustesse

5. Paluge abi professionaalidelt või lähedastelt

Allikas: Purewow

Jaga
Kommentaarid