2. Vastupidavustreening - Lisaks kalorite põletamisele aitab seks testosterooni tootmisele kaasa, mis omakorda lisab jõudu lihastele ja luudele. Testosteroon aitab hoida tervislikku energiataset, head tuju, fertiilsust ja seksiisu. Hea seks täna, tähendab head seksi homme. Vähenenud testosteroonitase on tuntud andropausina ehk meeste menopaus. Sellega kaasnevad mitmed kõrvalmõjud, nagu vähenenud libiido, roidumus, depressioon jne.

3. Vähiennetus - Mitmed uuringud näitavad, et mehi, kes ejakuleerivad regulaarselt, kimbutab eesnäärmevähk 30 protsenti väiksema tõenäosusega. Kas seksuaalne vahekord või masturbatsioon - mõlemad aitavad eesnäärmel tühjeneda, mis on eesnäärmevähi ennetamisel oluline.

4. Parem kardiovaskulaarne tervis - Kuna seks on hea treeninguviis, siis on loogiline, et see mõjub hästi ka südamele. Queensi ülikooli uuring näitas, et mehed, kes seksivad rohkem kui kolm korda nädalas, vähendavad südameinfarkti- ja insuldiriski poole võrra. Seks on tuntud ka vererõhu alandajana, mis pikas perspektiivis avaldab head mõju kardiovaskulaarsele tervisele.

5. Stressi alandaja - Suurenenud vererõhk vahekorra ajal aitab vähendada stressitaset. Ühes uuringus selgus, et osalejatel, kes seksisid eelnevalt, oli vererõhutõus stressirohkes situatsioonis väiksem võrreldes teiste uuringus osalejatega. Lisaks vallanduvad seksi abil õnnehormoonid endorfiinid, mis vähendavad ärevust.

6. Parem immuunsus - Seagripi vastu võib arvestada uue ravimiga - seks. Regulaarne vahekord tõstab immunoglobuliin A taset, antikeha, mis on tuntud immuunsussüsteemi tugevdaja. Seks üks-kaks korda nädalas aitab külmetustel ja gripil kaugemale jääda.

7. Helgemad tunded - Just enne orgasmi vallandub rohkelt endorfiine ja oksütotsiini tase tõuseb. Oksütotsiini kutsutakse ka "armuhormooniks". Seda seostatakse ka inimese lahkustundega. Oksütotsiin toimib aju neurotransmitterina, aidates kaasa helgemate tunnete tekkimisele, nagu usalduse kasvamine ja sidemete tugevdamine.

8. Valu leevendaja - Lisaks parematele sidemetele oma partneriga, oksütotsiin, serotoniin ja teised endorfiinid, mis vallanduvad seksimisest, aitavad vähendad valu. Tõhusamat abi saab peavalu ja artriit. Kui naine kurdab seksist loobumisel peavalu üle, siis nüüd võib talle pakkuda kõige paremat ravimit - seksi ennast.

9. Parem uni - Oksütotsiin võib kõlada tõelise imeravimina, kui arvestada, et mitmed uurimused on leidnud selle kasu ka une parandamisel. Hea uni omakorda aitab jälle tervist tugevdada, heas kaalus püsida ja rahulikum olla.

10. Parem seksuaaltervis - Meestel on vaja regulaarset füüsilist aktiivsus, et püsida terve, kuid erektsioonide kogemine on tervisliku seksielu säilitamiseks sama vajalik. Mehed, kes regulaarselt seksi või masturbatsiooniga ei tegele, võivad pikas perspektiivis põdeda peenise atroofiat. Mehed peavad tegema üldkehalist treeningut kolm korda nädalas, kuid ka andma trenni peenisele kolm korda nädalas, et hoida eemal erektsiooni düsfunktsioonid või muud seksuaaltervise probleemid.