Kui esialgne šokk ootamatu märkuse üle hakkas vaibuma, mõistis naine, et tõenäoliselt ütles terav kommentaar isa kohta palju rohkem kui tema enda kohta. "Kuna tema jaoks on truudusetus olnud korduvalt päevakorras, on võimalik, et ta seostas oma ebakindlust ühtäkki iga suhtega," meenutab naine. Ta pöördus nõu saamiseks terapeut Sherrie Campbelli poole, kes selgitab, kuidas seada piire ning teha kindlaks, et vanemate abieluprobleemid ei mõjutaks nende laste suhteid.

Kuidas oleks kõige parem vanematega piirid seada?

"Peame vanematele teada andma, et hindame nende soovitusi ja kommentaare, kuid peame isiklikes olukordades oma sisetunnet kuulama ning vajame nende tuge ka juhul, kui nad meie otsusega ei nõustu," sõnab Campbell. Kui see aga ei toimi, soovitab ekspert paika panna sellise piiri, kus vanemaid taolistesse problemidesse lihtsalt ei kaasata. Viimase puhul oleks aga tegemist varuvariandiga juhul, kui piiride seadmine ei toimi.

Kuidas öelda viisakalt, et sa ei vaja nõuannet?

"Alusta alati tänulikkusega," soovitab Campbell. "Ütle näiteks midagi sellist: "Aitäh, et oma nõuandeid jagad. Ma tean, et hoolid minust, kuid kui ma ei ole otseselt sinult nõu küsinud, eelistaksin, kui sa selle enda teada jätaksid." Ühesõnaga – kui kahtled, ole oma vajaduste suhtes otsekohene.

Kuidas teha kindlaks, et sinu vanemate probleemid truudusetusega ei hakkaks sinu suhet mõjutama?

Campbell tõdeb, et tegemist on keerulise olukorraga: "Ükskõik, missuguste ebakindlustega sinu vanemad isiklike truuduse murdmiste tõttu tegelema peavad, ei tohiks nad hakata neid seostama sinu partnerlussuhtega. Anna vanematele teada, et hindad seda, kui väga nad sind kaitsta ja toetada püüavad, kuid see, mis juhtus, on vaid nende olukord ega näita sinu suhte kohta mitte midagi."

Mis puudutab aga suhtlemisprobleeme?

Kui vanemate suhtlemisprobleemid hakkavad tasapisi ka sinu suhtesse hiilima, on Campbelli sõnul parim soovitus piiride seadmine ja suhete võrdlemisest loobumine. "Kõik inimesed suhtlevad erinevalt ja minu arvates on oluline sellest juba varakult rääkida kui viisist seada piirid," märgib ta. "Arutle vanematega, et nende suhtlemisviis on sinu omast täiesti erinev, kuid kumbki neist ei ole vale ja oluline on austada mõlemat."

Allikas: PureWow