Valmista küünepind ette, viilides ja poleerides selle võimalikult ühtlaseks. Kui eelistad küünekääre või -tange, viimistle lõpus siiski ka viiliga, et küüneotsad jääksid siledamad. NB! Viili küüsi alati ühes suunas, vältimaks lõhenemist.
Ära leota küüsi enne vees: soojas vees küünepind pehmeneb ja laieneb ning kuivades tõmbub taas kokku, nõnda võib lakk murenema hakata.
Pööra tähelepanu küünenahkadele, kuid tea, et pigem ei tasu neid lõigata: piisab, kui aeg-ajalt koorida, korralikult niisutada ja õrnalt tagasi lükata.
Küünepind olgu enne lakkimist täiesti puhas ja kuiv: ei mingeid kreemi- ega küüneõlijääke. Vajadusel kanna vatipadjale pisut küünelakieemaldajat ja puhasta küüned korralikult üle.

LAKI


Kui küünelakipudel on pikalt seisnud, veereta seda veidi aega peopesades, et värv seguneks. Ära raputa: see tekitab pisikesi mullikesi, mis ka küüntele jõuavad ja sileda tulemuse rikuvad.
Aluslakk pole müügitrikk: see loob kaitsva kihi küüne ja värvi­laki vahele ning võimaldab lakil paremini kinnituda.
Hoia pintsel küünenahkadest eemal, et lakitud pind oleks võimalikult tasane: hiljem nahalt maha kooruv lakk võib laki ka küüntelt kaasa tõmmata.
Kata küünepind kolme pintsli­tõmbega: esmalt keskelt üles ja seejärel kummaltki küljelt. Nii ei kasuta sa liiga palju lakki, tulemus jääb ühtlasem ning kuivamine on kiirem. Pane küüntele alati pigem 2–3 õhukest kui üks paks lakikiht.
Kanna nii alus-, pealis- kui ka värvilakki kergelt üle küüne­serva, et kogu küünepind oleks ühtlaselt kaetud.
Lase igal lakikihil enne uue pealekandmist korralikult kuivada (kui sul on kiire, siis vähemalt üks, ideaalis aga viis minutit). Kärsitumad võivad maniküüri lõpetades kasutada igal küünel ka tilgakest kiirkuivatajat.
Viimistle tulemus pealislakiga, mis kinnitab värvi ning hoiab selle värske ja säravana.