PÕHI

Jumestus­kreem:

Klassikaline lapik pintsel (1.) on parim vedela ja kreemja jumestuskreemi näole maalimiseks. See tagab tugeva katvuse ja sobib väga hästi ka toodete kandmiseks üksikutesse piirkondadesse. PS! Kuna ühtlaselt hajutada on sellise pintsliga keeruline, tuleb vajadusel mõned kohad svammi või teise pintsliga üle käia.

Stippling brush ehk punktiirpintsel (2.)kindlustab kerge ja loomuliku tulemuse, kui soovid vaid jumet ühtlustada. Sobib nii vedelate kui ka kreemjate meigipõhjadega. Sellise pintsliga kantakse toode nahale kiirete ringjate liigutustega. Kasuta julgelt ka kreemjate põsepunade ja pruunistajatega.

Lameda pinnaga buffer-pintsel (3.) on tihedate karvadega ja võimaldab maksimaalset katvust nii vedelate kui ka kreemjate jumestuskreemide puhul. Nii nagu punktiirpintslit, käsitsetakse ka seda ringjate liigutustega, aga meigipõhi saab veatum ja kõik iluvead peidetud. Teine tänuväärt otstarve on hajutamine: kui tunned, et põsepuna või kontuurimispuudri üleminekud jäid liiga konkreetsed, hajuta buffer-pintsliga piirjooni. Tulemus jääb ühtlane ja loomulik.

Puuder:

Kui kasutad jumestuskreemi asemel põhjana puudertoodet, k.a mineraalset, vali tihedate karvadega kabukipintsel (4.), sest see haarab külge enim puudrit ja lubab kiiresti luua ühtlase tulemuse.

Meigipõhja puudriga kinnitamiseks sobib hästi ka klassikaline puudripintsel (5.). Saad selle abil tupsutada puudrit vaid vajalikesse kohtadesse, jumestuskreemi laiali hõõrumata.

Peitekreem:

Silma alla saab valgustpeegeldavat peitekreemi edukalt tupsutada ka sõrmedega, kuid jonnaka vistriku peitmiseks paksema peitekreemiga tasub haarata spetsiaalse peitekreemipintsli (6.) järele, mis meenutab lapiku jumestus­kreemipintsli pisemat versiooni.

JUME

Paljud naised tarvitavad põsepuna ja päikesepuudri jaoks üht ja sama pintslit, ent kui soovid puhast ja viimistletud tulemust, hoia pintslid ja nende otstarbed pigem lahus.

Põsepuna ja päikesepuuder:

Suurepärane valik põsepuna pealekandmiseks on pehme ja kohev diagonaalne pintsel (7.) või tulbikujuline pintsel (8.), millega saab värvi lisada ja põsesarnu ka kergelt esile tõsta. Päikesepuudri jaoks sobib klassikaline puudripintsel või kabuki. Samuti on head valikud pehme diagonaalne pintsel ning kohev tulbikujuline pintsel (nagu põsepunagi puhul), millega on mugav ka kontuurida.

Särapuuder ja kontuurimine:

Särapuuder ei vaja suurt pintslit. Selle tarvis sobib hästi tulbikujulise puudripintsli väiksem versioon (9.) või spetsiaalne lehviku­kujuline pintsel (10.), millega on hõlbus särapuudrit näiteks põsesarnadele ja ninajuurele kanda. Muide, viimasega õnnestub suurepäraselt ka silmade alla pudenenud lauvärvi minema pühkida või päikesepuudriga põsesarnu ja nina kontuurida.