Suvel pole soovitatav teha laserepilatsiooni piirkondadele, mis on UV-kiirgusele enim paljastatud (jalad, käed ja nägu), kuna tagajärjeks võivad olla nahakahjustused.

Kui kasutada laserit tundlikul nahal, võib see kaasa tuua tugeva pigmentatsiooni, nahapõletuse ning isegi armistumise. Hea mõte on vältida päikest kaks nädalat enne ja pärast hooldust. Kaenlaaluste ja bikiinipiirkonna karvaeemaldusega on lihtsam, kuna need piirkonnad on otsese päikese eest kaitstud.

Kuna laserepilatsiooni käigus avanevad poorid ehk nahk on tundlik ja bakteritele vastuvõtlik, on soovitatav anda ihule aega taastumiseks. Hoolduse järel ei ole hea mõte liialdada spordiga, käia saunas ja ujumas, eriti soolases vees, kuna poorid on avatud ning sool ärritab ja kuivatab nahka.

Ka tugevad kehakoorijad ja svammid võivad tundlikku nahka vigastada, seepärast tasub viis päeva pärast laserhooldust nende kasutamisest hoiduda. Kui nahk näib pärast laserhooldust kuiv, niisuta seda aaloe või lõhnatu kreemiga.

Kuigi laseritüüpe on mitmeid, on need kõige efektiivsemad tumedate karvade ja heleda naha puhul.

EPILATSIOON JA DEPILATSIOON


Epileerimine tähendab karva eemaldamist koos sibulaga. Epilatsioon tehakse elektrilise epilaatori, vaha või suhkrupasta ja spetsiaalsete paberiribadega. Karv kasvab tagasi kuu-poolteise jooksul, olles üldjuhul nõrgem, heledam ja pehmem.