Ma ei olnud varem sellele mõelnud, kuidas minu armastatud parafiinküünlad mu kodule ja tervisele mõjuvad. Ühest teeküünlast pühade ajal ei ole ehk midagi hullu, kuid kui küünlavalgust armastad ja küünlaid sagedasti kasutad, on tulemus silmaga nähtav.

Hakkasin otsima alternatiive ja avastasin pulberküünla, mida olin näinud juba eelmisel aastal Beautiful Me kehasalongis rullmassaaži nautides. Seal põles juba siis klaasist anumates särav valge pulber, mis kutsus vägisi sõrmega katsuma, et kas tõesti on see pulber – jah, oli.

Ühesõnaga, leidsin selle pulberküünla internetist üles. Skeptiline, nagu ma olen, tellisin ühe väikese prooviks ja katsetasin seda kõige valgemas anumas kõige valgema kardina juures, mida soovisin niikuinii välja vahetada. Tulemuseks oli PUHTUS.

Vaimustusin sellest, et saan valida just sellise anuma, mida ise ilusaks pean. Kas või vanaema pärandatud portselanvaasi, mis jääb pulberküünalt õigesti kasutades rikkumata ja puhas. Pulber tuleb valada vähemalt 8 cm laia anumasse ja pulbri sügavus võiks olla üle 5 cm, sest siis ei sula tekkiv vaha anuma külge. Seejärel tuleb torgata keskele taht ja panna see põlema. Pakis on kaasas täpselt paraja pikkusega tahid, mis sobivad suurepäraselt neile, kes armastavad küünlaleeki vaadata. Paljude küünaldega on olnud probleem, et küünal põleb sügavale auku ja leeki polegi näha. Pulberküünlale saan pulbrit lisada kas või igal õhtul ja jälle on see uus.

Alguses vaatasin, et saan ühest 120-tunnisest pakist ainult kaks anumatäit ja pulber ongi otsas, kuid peagi selgus, et põlemisel kulub seda nii vähe ja pulbrit peab juurde valama ainult veidikene. Mis veel parem, pulberküünla hinnaklass on täiesti võrreldav nende kodutapjate ehk parafiinküünaldega, kuigi pulberküünal on taimset päritolu ja looduslik.

Kuna armastan küünlavalgust, siis on minu kodus nüüd alati varuks suur ämbritäis pulberküünla pulbrit, et täita kas või iga toa nurk hubase ja sooja valgusega, mis ei riku minu kodu ega tervist.

Puhtust, soojust ja tervist igasse koju!

Kui armastad samuti sooja küünlavalgust, siis loe lisa lehel pulberkuunal.ee.

Pulberküünla Facebooki lehelt leiad aga palju huvitavaid nippe ja näiteid.



Jaga
Kommentaarid