Naha vananemine algab juba umbes 25–30-aastaselt, kuid on väga individuaalne ja toimub periooditi. Esimesed vananemise märgid ilmnevad tavaliselt näol ning sellest räägitakse ka kõige rohkem. Kindlasti ei tohi unustada ka teisi piirkondi, sest nahk on üks suur organ, mis vajab hoolt ja kaitset.

Soovitatav on kasutada igapäevaselt tooteid, mis on välja töötatud konkreetset probleemi ja piirkonda silmas pidades.

Kaela hooldamine

Kael on üks esimestest piirkondadest, mis reedab inimese vanuse. Kaela nahk on õhem kui näol ning seal on vähem rasunäärmeid. Seetõttu on selle piirkonna nahk tihti kuivem. Samuti on seal vähem melanotsüüte ning sellepärast on ka kaitse ultraviolettkiirguse vastu nõrgem. Kaela tuleks hooldada sama tähelepanelikult kui nägu. Oluline on korralik puhastus, niisutus ning kaitse. Nädalas korra võiks ka koorida ja kasutada maski. Igapäevaselt peaks kasutama kreemi. Selleks sobib ka tavapäraselt kasutatav näokreem. Kui nahk on kuiv, siis võiks kasutada rohkem niisutavat ning suurema vitamiinisisaldusega toodet. Müügil on ka spetsiaalsed kreemid kaela hooldamiseks. Samuti ei tohi unustada dekolteed, sest see vajab sama palju hoolt ning kaitset.

Hoolda silmaümbrust õrnalt

Silmaümbruse nahk on väga õhuke ning õrn ja seetõttu vajab see väga erilist hooldust. Nõrgemad on ka selle piirkonna lihased, sest neid väsitab pidev laugude pilgutamine.
Silmaümbruses tuleks kasutada spetsiaalset silmaümbruskreemi, mis piirkonda ei ärritaks, sest sealne nahk on tundlik ning reageerib ärritustele kiirelt. Vältida võiks õlisisaldusega tooteid, sest need võivad takistada normaalset niiskuse kadu ning tekitada turseid. Oluline on valida ka hea puhastustoode. See peaks olema tõhus ja kiire toimega, et nahka võimalikult vähe hõõruda ja venitada.

Niisutavate kreemide kasutamisega võiks alustada juba 20-aastaselt, sest need pehmendavad, niisutavad ning kaitsevad nahka kahjulike väliskeskkonna mõjude eest. Kui on tekkimas esimesed kortsud, siis võiks valida kreemi, mis sisaldab tugevamaid toimeaineid, näiteks retinooli.

Niisuta oma käsi

Aastatega muutub käte nahk õhemaks ja kortsuliseks. Kuna kätel on vähe rasvkude, võivad muutused olla kergesti märgatavad. Samuti puutuvad meie käed igapäevaselt kokku väga paljude erinevate kemikaalide ning päikesega. Ka tihe kätepesu kuivatab nahka. Kõik need tegurid kiirendavad naha vananemist. Seda protsessi saame pidurdada, kui niisutame käsi regulaarselt, kasutades selleks spetsiaalseid hoolduskreeme. Käsi võib kreemitada iga kord pärast pesu, sest see aitab vähendada veest tingitud kuivust. Oluline on käsi aeg-ajalt koorida, sest see eemaldab surnud naharakud ning nahk muutub pehmemaks. Tänu sellele imendub ka kätekreem paremini.

Ära unusta huuli

Huulte nahk on tunduvalt õrnem ja õhem kui ülejäänud näol. Seega on see ka palju vastuvõtlikum väliskeskonna mõjudele, nagu külm õhk, ultraviolettkiirgus ning vähene õhuniiskus. Selle tulemusena muutuvad huuled kuivaks, hakkavad ketendama ja tekivad lõhed, mis toovad kaasa ebamugavustunde. Nii nagu ülejäänud näonahk vajavad ka huuled palju niisutust. Spetsiaalsed huulepalsamid aitavad huuli kaitsta ning vähendavad kuivustunnet ja lõhenemist. Päikselise ilmaga võiks kasutada palsamit, mis pakub ka UV-kaitset.

Kindlasti tuleb rõhku pöörata ka võimalikult tervislikule toidulauale, et nahk saaks eluks vajalikke vitamiine ja mineraalaineid.

Rita Rätsepa lemmikud:


Tegemist on päris tugevatoimelise tootega. Peale kandes on hetke pärast tunda tugevat kipitust, järelikult toimib! Huuled punetasid päris tugevalt. Täidlasemad huuled ilma ilusüstideta on tõepoolest garanteeritud.

Biotopix Lip Plumper


Väga meeldiva lõhna ja konsistentsiga kreem. Imendub imeliselt, ei jää rasvaseks, teeb käed pehmeks ning jätab neile ilusa läike. Käed on pärast kreemitamist mõnusalt siledad. Minu kindel lemmik!

Biotopix kaela- ja dekolteekreem
Juba esimese nädalaga sain suurepärased tulemused. Kasutasin kreemi õhtuti ja hommikuks oli pinguldav efekt silmaga nähtav. Tõeliselt tõhus kreem vanusele 50+.

Maris Järva lemmikud:


Biotopix Lip Plumper
Võin väita, et Biotopixi huulepalsam on julgetele naistele, kes on täidlasemate huulte nimel valmis taluma kipitustunnet, mis annab ühtlasi kinnitust sellest, et huuled saavad tõepoolest volüümikamad. Lisaväärtust annab kindlasti ka kerge toon, mis on pisut tugevam kui oma huule roosakas värv. Mina ise huule loomulikku värvi ei armasta, pigem peidan seda. Ja nii saangi endale sobiva tulemuse, kui tupsutan pärast Biotopixi volüümi andvat palsamit huultele õige pisut peitepulka või natuke jumestuskreemi. Hea mõte on pärast palsamit kasutada ka oma lemmiktoonis huulepulka. Nii et kui keegi soovib huuli rohkem esile tuua, kuid süstimine tundub liiga hirmutav, siis 15 minutit kipitust volüümikamate huulte nimel on käkitegu. Peale selle ei pea kartma üledoseerimist, sest rullikuga pakend annab välja just nii palju kui vaja.

Biotopix Crow’s Feet silmaümbruskreem
Olen korduvalt oma ilutoodetega hästi kursis olevalt sõbrannalt nahutada saanud, et ma püsivalt silmakreemi ei kasuta. Esiteks ei ole nii tugevaid kortse veel tekkinud ja teiseks kipub see lihtsalt ununema. Tegelikult ju tean, et kortse tasubki ennetada ja uus harjumus hakkab nüüd juba sisse jääma. Biotopixi silmakreemi igapäevasele kasutamisele aitab kindlasti kaasa ülimugav pakend, mis on peene otsaga ja millega saab kreemi tuubist otse nahale kanda. Kuna magan tihtipeale vähe, siis tunnen, kuidas nahk vajab rohkem niisutust ja silmaümbruspiirkond rohkem hoolt. Kreem on lõhnatu, õhulise konsistentsiga ja mugav kasutada.

Biotopix Crow’s Feet silmaümbruskreem

Berit Sal-Salleri lemmikud:



Biotopix Advanced kreem
Alguses tundus natuke hirmutav lugeda pakendilt igasuguseid kahtlaseid sõnu, nagu peptiidid, Botox ja maomürk, aga natuke süvenedes selgus siiski, et asi pole üldse nii hull ning kõik on vajalik ja kasulik. Peptiidid koosnevad väikestest molekulidest, mis on võimelised tungima läbi naha ning võrreldes kollageeni ja elastiiniga on peptiidide puhul imendumine tõhusam. Botoxiga pole muud seost, kui et selle kreemiga lubatakse sama efekti mis süstidega ning sünteetiline maomürk peaks kergelt pärssima miimikalihaste liikumist, et pidurdada kortsude tekkimist või neid ennetada. Kreem ise on lõhnavaba ning kuigi matistavat toimet kirjas ei ole, siis minu pisut rasusele nahale sobis see hästi. Mingisugust erilist kipitust ega pinguldavat tunnet kreemi peale kandes ei tekkinud. Juba pärast lühiajalist kasutust tundus nahk klaarim, ühtlasem ja toidetud. Kindlasti kasutan seda ka edaspidi.

Biotopix Advanced kreem

Biotopix tooteid leiab suurematest Euroapteekidest, Tradehouse ja Prokosmeetika kauplustest ning rosena.ee e-poest.

Detsembris ja jaanuaris on rosena.ee e-poes Biotopixi tooted soodushinnaga ning kõigile vähemalt kahe Biotopix toote ostjale lisame pakki kingituseks täidlust andva huulepalsami!
Jaga
Kommentaarid