Aga samasugust enneaegset vananemist põhjustavad ka nähtav valgus ja infrapunakiirgus. Keskpäevapäikese käes erisuguste filtritega seisnud naha eksplantaatidel soodustasid reaktiivsete hapnikuühendite (ROS) teket UVB- ja UVA-kiirgus 4 protsenti, nähtav valgus 45 protsenti ja infrapunakiirgus 50 protsenti. See tähendab, et meil tuleb nahka kaitsta ka tavalise valguse eest.
Omaette teema on veel ekraanidest kiirgav valgus. Ekraanide HEV-valgus (high energy visible light ehk sinine valgus) paneb naha kiiremini vananema. See tekitab nahale kortse ja isegi pigmendilaike, muutes selle enneaegselt vanemaks. HEV-valgus on elektromagnetilise spektriga ligilähedane UV-valgusele. See tähendab, et see on nahale sama kahjulik kui näiteks silmadele. Tänapäeval on inimesed HEV-valgusele avatud nii telefonide, sülearvutite, tahvelarvutite kui ka lauaarvutite taga istudes. Jaapanis ja USA-s tehtud uuringute järgi mõjutab HEV-valgus isegi sügavamaid nahakihte kui UV-valgus. Seega tuleks võimaluse korral piirata ekraanide taga veedetavat aega ja täpselt samamoodi, nagu oleme harjunud kaitsma oma silmi arvuti- ja telefoniekraani kiirguse eest, kaitsta ka oma nahka.

Kuidas aga kaitsta end kõikide nende eri sorti valguste eest? Kogu valguse spektri eest täielikku kaitset pakkuva koostise loomine on praegu värskeim läbimurre võitluses enneaegse vananemise vastu. Selleks sobivad hästi Biotopix Photo Protecti tooted, millel on järgmised omadused.
1. Pakuvad kaitset nähtava valguse vastu. Et kaitsta nahka nähtava valguse eest, on kreemi koostisesse lisatud algupärane sünteetiline melaniin. Sünteetiline ja fraktsioonitud melaniin on loodud imama lillat/sinist valgust vahemikus 400–500 nm.
2. Pakuvad kaitset infrapuna vastu. Biotopix® Photo Protect®-i toodete koostist on täiustatud biotehnilise lisandiga, mida kogutakse bakterist Thermus thermophilus. See võitleb infrapunakiirguse tekitatud kahju vastu: vähendab põletikulisust, suurendab niisutust ja säilitab naha struktuuri, et vähendada kortsude teket.
3. Tervendavad DNA-d. Biotopix® Photo Protect®-i toodetes kasutatakse Senna alata lehtede ekstrakti, mis käivitab rakkude isekaitsva süsteemi ja vähendab tänu sellele DNA-le tekitatud kahju. See toetab rakkude loomulikku tervenemist ning ennetab UV-kiirguse mõjul tekkinud nähtavaid peeneid vagusid ja kortse.

Anneli Lahe


Biotopix Advanced vananemisvastane kreem Botoxi-laadse efektiga
Kreem on meeldiva konsistentsiga ja täiesti lõhnatu. Imendus kiiresti, kuid ei kaotanud oma mõju ka tundide möödudes. Õhtul peale kandes oli nahk isegi veel hommikul meeldivalt pehme, justkui oleks alles kreemitanud. Seda pole ma teiste kreemide juures täheldanud. Samuti tegin kreemiga eksperimendi käte peal. Vasakut kätt kreemitasin Biotopixi kreemiga ja paremat ühe teise kreemiga. Juba neljandal päeval oli silmaga näha, et vasaku käe nahk oli siledam ja peened kortsud vähem nähtavad. Stiilne, tagasihoidlik pakend, mis sobitub absoluutselt igasse interjööri. Doseerimisele lisab kasutusmugavust pumbaga pudel.

Biotopix Photo Protect SPF 50+ kaitsev ja noorendav kreem
Vaatamata paksemale konsistentsile üllatas kreem oma kiire imendumisega, mida üldjuhul SPF 50 kreemide kohta öelda ei saa. Peale kandes on esialgu tunda õrna ravimilõhna, mis imendumisel hetkega kaob. Nahk oli niisutatud mitu tundi ja kreemi toime tundus püsivat kaua. Hoidis naha ka tuulise ilmaga mõnusalt pehme ja kaitstuna. Kindlasti on mul nüüd üks alternatiiv EA Eight Houri kreemile. Pakendatud mõnusalt väiksesse tuubi, mis tähendab, et see mahub kenasti ka taskusse, kui vaja ette võtta mõned pikemad spordiringid.


Lia Virkus


Biotopix Specific Bi-Active tumedate silmaaluste kreem
Kreemi kasutada on mugav. Meeldivalt väikeses tuubis, imendub näpuotstega kergelt masseerides kenasti nahka. Ei jää liiga rasvane. Kasutan seda nii hommikul kui ka õhtul. Mu silmaümbrused on päris pirtsakad, sugugi mitte iga kreem ei sobi mulle. Silmaalused tursed vajavad poputamist ning tundub, et see lõhnatu ja värvitu, kuid samas nii meeldivalt siidine kreem mõjub neile hästi.

Biotopix Photo Protect SPF 50+ kaitsev ja noorendav kreem
Selles tootes on Šveitsi teadlased osavad olnud ja loonud just sobiliku niisutava näokreemi. Lubatakse tugevat kaitset nii UVA- kui ka UVB-kiirguse, nähtava valguse ja isegi infrapunakiirguse eest. Mugavas suuruses tuub, mida on hea käekotti torgata ja vajadusel päeva jooksul näole kanda. Vastu suve võiks see kreemituub küll minuealistel daamidel kotis kaasas olla.



Adeline Vaher-Vahter

Biotopix kohese efektiga vananemisvastane kreem näole ja dekolteele
Kreem on näppude vahel mõnusalt paksu tekstuuriga, sest sisaldab shea-võid ja jojoobiõli. Samas, peale kandes imendub väga kiiresti nahka ega jäta rasvast muljet. Toote lõhn meeldib mulle väga. See on tagasihoidlik, kuid samas värske ja taimne. Kreemi pakend on minu arvates ideaalse suurusega. Pole liiga suur ja seda on mõnus meigikotti mahutada.

Biotopix Photo Protect SPF 50+ kaitsev ja noorendav kreem
Uudse kontseptsiooniga kreem, mis kaitseb mitte ainult päiksekiirguse, vaid kogu kahjuliku valgusspektri vastu. Olen suur igasuguste SPF-kreemide fänn ja pean enda igapäevastes kreemides nende sisaldust väga oluliseks. Kreemi lõhn on väga mahe, peaaegu olematu. Kreem ise aga väga toitva ja paksu konsistentsiga. Imendub väga kiiresti näonahka ega jäta rasvast muljet. Võiks öelda, et mõlemad Biotopixi kreemid on tekstuuri poolest üpris sarnased. Toote pakend on jällegi kasutamiseks väga mõnusa suurusega ja tagasihoidlikult minimalistlik.

Biotopixi noorendavast tootesarjast leiab igas vanuses inimene endale midagi: silmakreemid, noorendavad kreemid näole ja dekolteele, imeline vau-efektiga Flashlifti seerum ja huultele täidlust andev Lip Plumper.
Sarjas on mõeldud ka teistele kehaosadele, mis samuti vananevad, ja nii leiab sealt kätekreemi ning noorendava kreemi käsivartele ja jalasäärtele.

Biotopixi sarja leiad ROSENA.EE e-poest, Tradehouse’i ja PRO Kosmeetika kauplustest ning suurematest Euroapteekidest. Maikuus on Biotopix sari rosena.ee e-poes soodushinnaga ning lisaks saavad kõik vähemalt 40€ väärtuses tellimused kingituseks väärtusliku Biotopix PhotoProtect SPF 30 noorendava kaitsekreemi.

Jaga
Kommentaarid