Olgu kinkekarp kui väljapaistev tahes ja sisaldagu komplekt peale parfüümi mis tahes kasulikke lisasid, on esmatähtis ikkagi see, et välja valitud lõhn kandjale päriselt meeldiks ja sobiks. Üldjuhul on igal naisel ja mehel oma üks ja kindel lemmikparfüüm, mis peab hooajast hooaega teda teenima – nii on kahtlemata kõige suurem kindla peale minek see, kui valid kingiks tulevase lõhnakandja absoluutse lemmiku. Kui tunned, et juba aastaid tuttav parfüüm ei paku ehk kingisaajale piisavat üllatusmomenti, selgita välja tema lemmikparfüümi lõhnatüüp ning vali mõni teine sama lõhnabuketi väärikas esindaja.

Lõhnad jagunevad tüüpidesse, mis hõlbustavad valikut
Tsitruselõhnalised, nt tsitruse-lillelõhnalised Nina Ricci Nina Rouge ja Bvlgari Omnia Pink Sapphire
Lillelõhnalised, nt värske lillelõhnaline Gucci Bloom Acqua Fiori, lillelõhnaline Lacoste'i Pour Femme või puuvilja-lillelõhnalised Hugo Bossi The Scent For Her, Calvin Kleini Euphoria, Versace'i Bright Crystal ja Marc Jacobsi Daisy
Puidulõhnalised, nt lille-puidulõhnalised Paco Rabanne Lady Million ja Dolce & Gabbana The One.

Tutvu lõhnamaailma neutraalsete klassikutega

Kui sul ei ole halli aimugi, milliseid lõhnabukette kingisaaja eelistab, aga on siiski soov valida kingikotti just parfüüm, ei tasu teha liiga julgeid valikuid – pigem otsusta mõne neutraalse klassiku kasuks, kes on paljude teiste lõhnaostjate lemmik. Nii on oluliselt väiksem tõenäosus ämbrisse astuda. Kusjuures enamikus veebipoodides, näiteks MyLookis, on võimalik sorteerida tooteid populaarsuse järgi. Enim ostetud tooted annavad võrdlemisi selge pildi teiste lõhnatellijate eelistustest – enamasti triumfeerivad selliste tabelite tipus just need kõige suuremad klassikud, mis sümpatiseerivad korraga väga erinevate eelistustega inimestele. Lõhnamaailma klassikud, keda on juba aastaid armastatud, on näiteks Lacoste'i Pour Femme ja Versace'i Bright Crystal.

Millise hinnangu on parfüümile andnud teised kasutajad

Kui sa ei ole ikkagi lõpuni kindel, millise lõhna kasuks otsustada, tasub alati tutvuda teiste kasutajate tagasisidega. Eriti hea võimaluse selleks annavad veebipoed, näiteks MyLookis saavad ostjad anda toodetele viie palli süsteemis tagasisidet, samuti jätta endast maha kommentaare, mis võiksid ehk teistelegi abiks olla. Märkused lõhna pealpüsivuse või sellegi kohta, kas lõhn vastab veebipoes toodud kirjeldusele, on igatahes valiku tegemisel abiks. Samuti kui mõnel lõhnal on kõvasti üle 100 hinnangu, võib tõenäoliselt kindel olla, et see on kujunenud paljude naiste-meeste lemmikuks.

Kingituseks ikkagi pigem lõhnakomplekt

Olgugi et ka lõhn üksi on hea kingitus, on parfüümikomplekt märksa õnnestunum ja esinduslikum valik – olgu parfüümile kaaslaseks dušigeel, ihupiim või väiksem lõhn. Kinkekarbid on tihtipeale lihtsalt nii ilusad, et ei vajagi enamat pakkimist, kui kaunistada see mõne lipsukese või rosetiga. Kui sõelale on jäänud mitu parfüümi, tasub otsustada just selle järgi, mis veel komplekti kuulub. Sinu lähedane on suur reisisell? Siis kindlasti vali komplekt, kus lisaks suurele pudelile on ka väike, 5–30 ml suurune pudel. Tõenäoliselt on igale naisele tuttav ahastus, kus päev enne reisi meenub, et 50 ml lõhnapudel ei olegi käsipagasis lubatud. Väiksemaid pudeleid ja testreid pole aga ka käepärast. Teed kingitust noorele neiule? Otsusta pisut särtsakama valiku kasuks, näiteks kingi komplekt, kus lõhnaõlile pakub seltsi huulepulk. Kindlasti ei ütleks ükski daam ära ka komplektist, kuhu kuulub lisaks tualettveele, ihupiimale ja dušigeelile veel ka kosmeetikakott. Otsid meeldejäävat kingitust? Burberry lõhnaga Her tuleb kaasa imearmas rinnamärk kirjaga "I think of you wherever I go". Ideaalne kingitus kallimale või südamesõbrale – see on armas viis oma lähedasele teada anda, et oled alati temaga, ükskõik kui kaugel ta ka vahepeal poleks.

Igatsed juba ammu ise mõne lõhnakomplekti järele või otsid kingitust lähedasele? Tutvu MyLooki tohutu suure valikuga MyLooki kodulehel.

Jaga
Kommentaarid