Öeldakse, et hea suhte alus on ausus. Milliseid komponente valemisse veel tarvis on?

Sven: Ausus on kahtlemata iga pikaajalise suhte nurgakivi, kuid see üksi õnne ja rõõmu majja ei too. Ma alustaksin küsimusest kas olen leidnud õige partneri, et rahuneks see otsiv hing meie sees. Teiseks: kas saan temaga jagada oma unistusi, seada ühiseid sihte ning liikuda nen­de poole, teineteist toetades ja ise sel teekonnal kasvades? Ka austust pean suhte oluliseks osaks. Teineteist tuleks võtta kui võrdseid ja arvestada, et suhtes ei domineeri vaid ühe poole tun­ded, arvamused ja vajadused.

Ardo: Kindlasti huumori­meelt ja oskust enda üle naerda. Samuti ühiseid väärtus­hinnanguid, sest kui hakatakse üheskoos elu looma, muutuvad need väga oluliseks. Ja loomu­likult oskust olla koos olles üksi, sest vajame ka oma aega. Tuleb vaid kasuks, kui selleks ei pea keegi alati kodust lahkuma. Üks suurimaid proovikive on kind­lasti koos reisimine. Läksime abikaasa Irenega suhte väga varajases faasis koos Ma­rokosse. Sealses hul­luses ühtse hingamise säili­tamine sai igati määravaks, sest koos reisides tulevad välja inimese parimad ja halvimad omadused.

Jose: Mõtlen suhtest kui sõprusest hea seksi ja plaaniga ühiselt kuskile jõuda. Nagu reisil olles! See nõuab ausust, aga ka kannatlikkust ja avatust, sest inimesed näevad maailma erinevalt. Valmidus aktsep­teerida teise erinevusi on väga oluline, vastasel juhul otsid suhet iseenda koopiaga, ini­mest, kes on nagu sina, lõpe­tades n-ö igaveses mastur­­beerimises. Olen seda teinud, aga see ei vii kaugele, sest omadused, mis sulle endas ei meeldi, võimenduvad sarnases partneris. Kindlasti nõuab suhe hoolt. Ei tohi olla hirmu teise eest hoolitseda. Lihtne on armastada, kui asjad on hästi, ent kui part­neril on halvad ajad, on ka suhe keerulisem. Inimene, kes tõi sinusse põnevust ja täiust, on rattalt maas. See periood on küll raskem, aga ka väärtuslikum, luues sideme, mis on tugevam kui kiire füüsiline tõmme.