Koostöös Go Traveliga toimu­nud reis kestis kokku neli päeva, mille käigus avastati Euroopa kunsti-, teadus-, arhi­tektuuri- ja moekeskust nii jalgsi kui ka bussi­ekskursioonidel. Reisijuhi rollis oli jumestuskunstnik ja Anne & Stiili kauaaegne ilutoimetaja Reet Härmat ning giidiks tuntud tele- ja raadio­ajakirjanik, pikalt Pariisis elanud Sirje Lefebvre.

Õhtusel linnaekskursioonil sai ära nähtud Ooperiväljak, Suured bulvarid, Louvre, Seine’i kaldapealne, Pont Neuf, Bastille’ väljak, Marais’ kvartal, St. Louis’ saar, Cité saar, Ladina kvartal, Panthéon, Luxem­bourgi aed ning jäädvustatud ka kohustuslik foto Eiffeli torni taustal.

Reisiseltskond ööbis ikoonilise Moulin Rouge’i kabaree vahetus läheduses, kus leidus hulgaliselt põnevaid restorane ja kohvikuid.

Šampanjaradadel

Reisi teisel päeval suundusime Champagne’i maakonda, kus tutvusime James Milani šampanjamajaga. Samas asus ka šampanja algupärasel meetodil valmistamise muuseum. Saime teada, et ehtsa šampanja piirkonnas tohib korjata ja väärtuslikuks nektariks toota vaid teatud koguse viinamarju. Kontroll on tihe ja rikkujaid ootab karm karistus. Ülejäänud saagist tohib valmistada vaid veini ja mahla, juhtub, et osa viinamarjadest jäetakse ka lihtsalt põldudele. Viimane oli meie rõõmuks ka sündinud, nii et saime nautida mesimagusaid viinamarju kohe maja­kompleksi taga põllul.