Maroko stiil

Erksad värvid, ornamentidega aksessuaarid ja mosaiik on mõned märksõnad, mis iseloomustavad seda dramaatilist, põnevat ja järjest enam populaarsust koguvat sisekujundusstiili. Maroko on riik, mida mõjutavad erinevad ümbritsevad kultuurid. Asudes Euroopa ja Aafrika vahepeal, on Maroko dekoor saanud impulsse nii Prantsusmaalt, Portugalist ja Hispaaniast kui ka Aafrikast ja islamimaade kultuuridest. Tulemus on unikaalne ja müstiline. Lagipähe paistev Aafrika päike sunnib inimesi veetma aega siseruumides, mistõttu luuakse sealkandis tubadesse väikene oaas. Erksad värvid segunevad pastelsetega ning kõikjal on palju potililli.

Erk värvigamma on Maroko dekoori üks põhielemente. See on inspireeritud Maroko maastikust – Atlandi ookeani ja Vahemere sinistest ja rohelistest toonidest, Sahara kõrbe kuldsest ja hõbedasest särast ning tugevatest punastest ja oranžidest, mis valitsevad Aafrikas päikesetõusu ajal.


Interjöörides on levinud kirjud mustrid, kuid mööbel on pigem lihtne. Lauad on kutsuvad ja madalad, puit reljeefne, diivanid pehmed ja sügavad. Kuna Maroko stiil ei ole minimalistlik, vaid soosib külluslikkust, sobituvad sellega kanapeed, tumbad ja kardinad voodi kohal – inspireeritud müstiliste kõrbetelkide sisustusest.

Valgustusel on Maroko interjööris väga oluline koht. Lambid on hämardatavad, et lisada hajusa valgusega mõnusat meeleolu. Värvilised potid ja korvid on ideaalne kodu eksootilistele toataimedele (näiteks banaanitaimele), mis aitavad luua marokolikku sisehoovi tunnet. Maroko stiil näeb ette tumedast puidust põrandaid, mida katavad luksuslikud vaibad.

Marrakechis hõljuvad õhus mitmesugused vürtsised ja magusad aroomid. Saad sedalaadi hõngu tuppa tuua küünalde abil, mis lõhnavad kaneeli, safrani ja muskaatpähkli järele.

KANAPEE 879.- Aatrium

LAMP 124.- Hektor Light

PEEGEL 39.90 H&M

PADI 14.95 cellbes.ee

TUMBA 54.95 cellbes.ee

LATERN 18.90 Aatrium

VAIP 69.95 cellbes.ee