Söömisest on viimastel aastatel kujunenud tehislik numbrite mäng ja käskude-keeldude jada. Pea iga blogi, ajaleht ja Instagrami konto kuulutab, mis on tervislik ja mis ebatervislik. Näiteks üks minu juurde trenni tulnud klient kurtis, et ta ei saa banaane süüa, sest magu hakkab valutama, äkki on talumatus või lausa allergia. Lõpuks selgus, et ta oli söönud rohekaid pool­tooreid banaane, sest üks kuulus blogija kirjutas, et rohelised banaanid on värskemad ja väiksema suhkru­sisaldusega ning kollastes banaanides on liiga palju süsivesikuid, mida kaalulangetaja vältima peaks.

Mõne aasta eest muutusid personaaltreeneri ja toitumisnõustaja ametid ja nende teenused äärmiselt populaarseks. Aga miks siis söök ja kehakaal ikka nii palju probleeme põhjustavad? Emotsionaalne ülesöömine, toitumishäired, moondunud pilt oma kehast... Vahel näib, et sellest teemast jahutakse nii palju, et see muutub müraks ja inimesed räägivad üksteisest mööda. Lisaks on ettevõtted ära tabanud, et kui toitumine ja tervis lähevad inimestele korda, siis saab neile midagi müüa. Näiteks lubadusi ja abivahendeid, mis lõpuks ikkagi stressi põhjustavad, sest tulemused ei ole püsivad ja kauaoodatud õnne ei saabu. Keda kuulata, mida uskuda ja kellele oma raha maksta?