Kanna vähem pesu. Mida rohkem end “õhutad”, seda parem. Ilmselge, et sa ei saa pidevalt pesupüksteta ringi käia, eriti kui kannad kitsaid riideid, aga öösiti ja kodus mugavates riietes pole pesu tarvis. Vähem hõõrdumist ja rohkem õhku võrdub vähem seennakkusi.

Vaata üle oma antibeebipillid. See pole õnneks väga sage nähtus, aga teatud juhtudel võib seennakkus olla ka beebipillide kõrvalnähtuseks. Seega, kui neid tarvitad ja seen kipub pidevalt kimbutama, pea nõu oma naistearstiga.

Vaheta pesu välja. Kui seksikad su pitsist stringid ka poleks, hoia need erisüdmusteks ja eelista igapäevaselt puuvillast pesu. See ei tähenda, et pead "vanaema alukaid" kandma - ka puuvillases valikus leidub väga seksikaid ja naiselikke variante, milles tunned end kindlasti hästi. Kui pelgad, et pesurandid jäävad riiete alt paistma, vali õmblustevabad variandid, mis ei paista ka kõige kitsama kleidi alt välja.

Ole kitsaste riietega ettevaatlik. Mida kitsamalt ja keha ligi riided hargivahe piirkonnas hoiavad, seda hullem, superkitsad teksad on tõelised hügieenivaenlased, sest need justkui "lämmatavad" sind. Kindlasti väldi kitsaste teksade kandmist pikkadel auto- ja lennusõitudel ning eelista vabamalt istuvaid pükse, seelikuid või puuvillaseid retuuse. Mida rohkem õhku läbi liigub, seda parem, ja see on seennakkuse ennetamisel üks rusikareegleid.

Pese regulaarselt ja õigete vahenditega. Intiimpiirkonda tuleks korralikult puhastada vähemalt kaks korda päevas ja õigupoolest piisab selleks puhtast soojast veest. Lõhnastatud seebid ja dušigeelid hoia kaarega eemale. Kui tunned vajadust ka intiimpesugeeli järele, vali võimalikult puhas ja kindlasti lõhnavaba variant, mis säilitab ka normaalse pH-taseme. Pese piirkonda käe, mitte sama nuustikuga, millel oled kasutanud tavalist dušigeeli ülejäänud keha jaoks.

Loobu pesukaitsmetest. On päevi kuus, mil pesukaitsmed võivad olla tõepoolest vajalikud, eriti kui sul on suurenenud voolus, mis teeks olemise ebamugavaks. Igapäevaselt ei tasu pesukaitsmeid siiski kanda, siin jõuame ringiga tagasi, mida-rohkem-õhku-seda-parem juurde. Pesukaitsmeid ostes vali samuti võimalikult nahasõbralikud, hingavad ja kindlasti pigem lõhnastamata tooted.

Pühi eest taha. Ilmselge hügieenireegel, mis tehakse tüdrukutele selgeks loodetavasti juba lapseeas, aga tualetis käies pühi alati suunaga eest taha, et mustus ei jõuaks õrna tupepiirkonda.

Väldi pikki kuumi vanne. Vahel on mõnus pikalt soojas vannus lõõgastuda, kuid seda ei tasu teha liiga sageli. Igasugune soe ja niiske keskkond soodustab seene teket.

Vaheta sageli sidemeid ja tampoone. Menstruatsiooni ajal tuleb sidet ja tampooni vahetada vastavalt vajadusele kohe kui need enam rohkem ei ima, muul juhul aga vähemalt iga 3-4 tunni järel, ka siis kui voolus on väiksem ja see tundub raiskamisena. Hügieen on peamine ja lisaks toksilise šoki sündroomi riskile hoiad nii ka puhtust.

Allikas: allwomenstalk.com