Toome sinuni neli tegevust, mille vältimine hoiab sind vaimselt paremas vormis:

Pessimism

Me teame, kui nõmeda ja mõttetuna elu tundub, kui oleme kurnatud ja frustreeritud. Siiski, negatiivsust ise toites kasvab olukord üle pea. Maailma läbi negatiivse filtri vaatamine teeb su vaimsele tervisele karuteene.

Pessimism pole mitte ainult läbipõlemise põhjustaja, vaid ka selle sümptom. Läbipõlenuna on raske näha maailma positiivselt ja sa ei pruugi isegi mõista, kuidas su mõttelaad sinu tuju, unerežiimi ja produktiivsust mõjutab.

Inimesed, kes näevad klaasi pooltühjana, võiksid katsetada tänulikkuse praktikat. Mõtle igal õhtul enne magamaminekut asjadele, mille üle sa tänulik oled. Need ei pea olema midagi suurt, piisab ka pisikestest asjadest. Veelgi parem, kui sa paned oma mõtted kirja.

Ajapikku aitab tänulikkus taas maailma positiivsemates toonides näha.

Sotsiaalmeedia kuritarvitamine

Mõttetult palju sotsiaalmeedias viibimist ei mõju kellelgi hästi. Kui sa leiad end pidevalt oma Instagrami seina kerimast, siis tea, et see on kas harjumuse või igavuse poolt põhjustatud.

Me soovitame sul lõpetada kõigi nende inimeste jälgimine, kelle elu sulle tegelikult korda ei lähe või sind ei inspireeri. Miks vaadata igapäevaselt postitusi, mis su vaimsele tervisele liiga teevad?

Sotsiaalmeedia, kui seda ei kasutata targalt, mõjub negatiivselt meie tujule, moonutab reaalsustaju ja tekitab alaväärsuskompleksi. Need kõik loovad perfektsed tingimused läbipõlemiseks.

Minevikus elamine

Sa oled sama haige, kui haiged on sinu saladused. See lause on dramaatiline, aga sa tead, et see peab paika. Kui raiskad pidevalt aega juba juhtunu üle juureldes, ei saa sa kunagi õnnelikuks.

Ehk elasid sa hiljuti läbi lahkumineku, mille analüüsimist sa lõpetada ei suuda? Või läksid tülli kellegagi, kes on sulle väga kallis? Need pisikesed asjad jäävad su alateadvust närima seniks, kuni sa nendega tegeled. Oma minevikuga rahu sõlmimine on oluline, et hoida tänase päeva energiat ja emotsioone tasakaalus.

Kontrolli puudumine

Just olukorra üle kontrolli puudumine on see, miks enamik inimesi on pidevalt haiged, stressis ja depressioonis. Eriti pragusel ajal, kui maailm on pea peale keeratud ja isegi kollektiivsest kindlustundest napib.

Sul on võim:

  • Enda eest hoolitseda
  • Vastutada oma mõtete eest
  • Olla tööl kohusetundlik
  • Panna paika oma ootused
  • Kasvada isiklikult
  • Suhtuda teistesse hästi
  • Reageerida rahulikult

Pane kirja nimekiri tegevustest, mille kallal saad ise aktiivselt pingutada. See on üks parimaid viise oma kontrollihirmust vabanemiseks. Vaata enda sisse ja ole uhke asjade üle, millega sa saad hästi hakkama. See samm tervenemisele lähemale.

Allikas: Glitter Guide