2. Piim

Gaase võib tekitada nii laktoositalumatus kui kui ka gaseiin, mis on piimas leiduv proteiin.

3. Piima asendajad

Paljud, kes on laktoositalumatud, on leidnud enda jaoks mõne muu alternatiivi, mis võib nende jaoks maitsta koguni paremini kui piim. Mõningad aga sisaldavad toidulisandeid, mis nende tekstuuri kreemisemaks muudavad. Need ained aga ei pruugi sinu sooltele head teha ja kõhtu ärritada.

4. Õunamahl

Õunad sisaldavad suhkruid nimega sorbitool ja seda on meie kehal raske seedida. Sorbitooli on seostatud nii kõhulahtisuse, gaaside ja kõhu punnitusega. Kehal on raske vastu võtta ka keemilist sorbitooli, mida mõningatesse mahladesse lisatakse.

5. Soolased joogid

Sool põhjustab kehas vee säilitamist, seega, kui jood soolaseid jooke, põhjustab see kehas ebavajalikku vee alalhoidu.

6. Karboniseeritud joogid

Igasugune karboniseeritud ja mullidega jook, kaasa arvatud vesi, ajab kõhu paiste ja tekitab gaase. Mullid sinu joogi sees on tegelikult gaas, mis võib su kõhtu lõksu jääda ning tekitada tunde nagu oleksid heeliumi täis pumbatud.

7. Dieetjoogid

Suhkrut asendavad kunstlikud magustajad on mitmete seedimisporobleemide põhjustajateks, sest kehal on raskusi nende lõhustamisega. Suhkruasendajad kasvatavad ka söögiisu ning see võib veelgi enam kehale probleeme tekitada.

8. Alkohol

Üleliigne alkoholi tarbimine võtab maha keha naturaalse kaitsekihi ning võib põhjustada ka maohaavandeid. Kui alkoholi koos karboniseeritud joogiga tarbid, põhjustab see veel topelt probleeme.

9. Magusad joogid

Suhkur toidab kõhus bakterit, mis meie kehale head ei tee. Kui liiga palju magusaid jooke tarbime, siis toidame bakterit ning tekitvad kõhtu kääritatud toidu jäägid. Kavalad "tervislikud" joogid ja mahlad võivad sisaldada väga palju suhkrut, seega tasub nende suhtes valvel olla.

10. Kõik, mis on kõrrega

Iga jook põhjustab gaase, kui jood seda kõrrega. Kui kasutad kõrt, siis imed ka õhku enda kõhtu. Kui jood jooki kenasti tassist või klaasist, siis hoiad ebavajaliku õhu neelamise ära. Lisaks saastavad kõrred tohutult ka meie keskkonda.

Allikas: Byrdie