Kaer

Kuigi rasvaste rämpstoitude järele haaramine võib pohmakapäeval tunduvalt ahvatlevam tunduda, siis on palju paremaks strateegiaks hoopis tervislikud supertoidud. Alusta hommikut (või pärastlõunat) kuuma kausitäie kaerahelbepudruga. See on tervislik viis anda kehale pärast alkoholi tarbimist süsivesikuid. Lisaks sellele varustad keha ka kaltsiumi, B-vitamiini, magneesiumi ja rauaga.

Mesi

Keha seedib fruktoosi sama kiiresti kui alkoholi. Seega, kui tarbid pohmelli ajal tervislikus koguses mett, siis ergutab see sinu keha organismis olevast alkoholist kiiremini vabanema. Lisaks sellele tõstab see ka keha veresuhkru taset, mis pärast alkoholi tarbimist madalam on. Lisa hommikusele kaerahelbepudrule veidi mett, sega sellesse ka veidi jogurtit (probiootikumid aitavad pohmeli leevendada) või lisa mett hoopis teetassi.

Munad

See klassikaline hommikusöök on eriti hea just hommikutel, mil pohmelliga üles ärkad. Munades sisaldub rohkelt aminohappeid, nagu näiteks tsüsteiini, mis võitleb peavalu tekitavate kemikaalide vastu. Munades sisaldub ka tauriini, mis toetab maksa funktsioone.

Kookosvesi

Selle asemel, et juua suhkrurikkaid spordijooke (need pole kasulikud ei sinu tervisele üldiselt ega ka pohmellile), vali midagi hoopis naturaalsemat. Kookosvesi sisaldab elektrolüüte, näiteks kaaliumi, aga ka mitmeid antioksüdante, mis aitavad keha pärast pikka õhtut taastada.

Hapukurgi vedelik

Kui sinu kohutavas pohmellis pole just teatud shottidega kaasnevad hapukurgid süüdi, siis on just hapukurkide vedelik üks veidral kombel parimaid pohmelli leevendajaid, mida proovida tasub.

Kuigi selle maitse ei meeldi just kõigile, siis kui sinu kõht suudab hapukat vedelikku vastu võtta, võib juba pool klaasitäit kurgivedelikku vaevuseid leevendada. Hapukurgi vedelikus sisalduvad äädikas, sool ja vesi aitavad keha naatriumi ja elektrolüütide tasemeid taastada. Sa pole hapukurgi vedeliku maitse fänn? Saavuta sama tulemus ka lihtsalt hapukurkide söömisega.

Banaanid

Banaanides sisaldub ohtralt kaaliumi. Tegemist on tähtsa elektrolüüdiga, mille varud kehas pärast alkoholi tarbimist vähenevad. Haara pärast ülesse ärkamist banaani järele, et need varud taastada. Söö banaani näiteks pudruga, eraldi või lisa smuuti sisse.

Vesi

Viimasena, kuid ehk isegi kõige tähtsama valikuna on sinu parimaks sõbraks vesi. See aitab pohmelli nii leevendada kui isegi ennetada. Suur klaasitäis vett peaks olema kõige esimene asi, mida sa pärast ülesse ärkamist tarbid – seda nii pohmelliga kui ilma – ja sa peaksid selle joomist ka päeva jooksul jätkama. Vesi aitab keha puhastada ja selle vedelikuvarusid taastada.

Allikas: Byrdie.co.uk