1 tund pärast tarbimist

See on see hetk, kui keha hakkab alkoholist puhastuma, et seda verest välja saada ja hoida ära alkoholimürgitus. Tund pärast joomist hakkab maks tegema niiöelda ületunde. Pankreas hakkab tootma insuliini ja see võib tekitada suuremat söögiisu.

12-24 tundi pärast tarbimist

Veresuhkur on hakanud lõpuks normaliseeruma. Pohmakapäeval tasub hüljata ebatervislik toit ning vaadata puuviljade ja juurviljade poole. Lisaks vajab keha rohkem veetarbimist. Selles staadiumis ületab keha puhastumise tõkke ja hullem on möödas. Väsimus, uimasus ja peavalu võib siiski veel endast märku anda, olenevalt sellest, kui palju alkoholi tarbisid. Et veelgi rohkem stressist vabaneda, võid proovida näiteks vanni minna.

72 tundi pärast tarbimist

Igasugused pohmelli kõrvalnähud on nüüd sinu kehast kadunud. Igasugused isud suhkru ja rasvase toidu järele on taandunud. Sinu keha on taastunud nii füüsiliselt kui vaimselt.

1 nädal pärast tarbimist

Sinu uni on muutunud paremaks ja sügavamaks, põhjustades füüsilise ja vaimse energia suurenemist. Kuna kehas on taas piisavalt vedelikku, näeb ka sinu nahk noorem ja puhtam välja. Kaovad ka mitmed punnid ja muud nahaprobleemid, mis vahepeal tekkinud.

1 kuu pärast tarbimist

Maksas olev rasv taandub ning see tõstab keha võimsust kehast toksiine ja mürke eemaldada. Ka kõhul asuv rasvavolt tõmbab end tagasi. Kõige olulisem muutus sinu naha välimuses toimub just neli nädalat pärast alkoholist loobumist.

1 aasta pärast tarbimist

Aasta pärast viimast napsi oled kaotanud oluliselt rasva oma kõhult – keskmiselt kuus kilogrammi. Risk haigestuda vähki taandub.

Allikas: Byrdie