„Beebitoit on põhimõtteliselt püreestatud puu- ja köögiviljad ning liha. Nii et pole mingit põhjust, miks selle söömine peaks aitama kaalust alla võtta,“ selgitab Sharon Palmer. Pealegi pole keha harjunud vedelat toitu tarbima, nii et isegi pärast piisava hulga kalorite sissesöömist kipub kõht ikka tühjaks jääma.

Õunasiidriäädika dieet

„Selle dieedi järgimiseks tuleb lisada õunasiidriäädikale Cayenne’i pipart ja mett ning juua segu kolm klaasi päevas, üks klaas enne igat söögikorda,“ räägib Ginny Erwin. Tugevalt piprane ja happeline jook ärritab mao limaskesta ning võib tekitada väga valusaid gaase. Selle asemel soovitab ta juua enne söögikordi vett või taimeteed.

hCG-dieet

„Selle kohaselt tuleb võtta hCG-toidulisandit ja tarbida päevas kõigest 500 kalorit, mis on jagatud võrdselt kahe toidukorra vahel,“ ütleb Ashvini Mashru. Ilmselgelt sisaldab selline toitumine liiga vähe kaloreid, toitaineid, vitamiine ja mineraale. Nii et pikaajaliselt seda järgida ei saa. Pealegi pole suudetud tõestada, et hCG-toidulisandid iseenesest kuidagi kaalulangusele kaasa aitavad.

Paelussi dieet

See käibki nii nagu kõlab: meelega sissesöödud paeluss toitub sinu söödud toidust, nii et sa ei omasta kaloreid. „Tähtis on saada aru, et tegemist on parasiidiga ja selle eemaldamine võib osutuda väga raskeks,“ selgitab Alexandra Caspero. Pealegi on võimalik, et uss liigub mõnda teise kehaossa, mis võib viia tõsiste tervisehädadeni.

Väherasvane dieet

„Kui keskendud rasva vältimisele, siis võid hakata sööma hoopis süsivesikurikkaid toite,“ räägib Ballou Erdos. Süsivesikud, eriti rafineeritud süsivesikud (sai, valge riis, küpsised jne) omastuvad kiiresti ja tõstavad veresuhkru lühiajaliselt lakke. Kui see uuesti langeb, tekib isu veelgi enamate sarnaste toiduainete järele.

Aluseline dieet

„See dieet käsib vältida happelisi toite, sealhulgas liha, kala, piimatooteid, töödeldud toitu ja alkoholi,“ selgitab Julie Harrington. Väidetavalt muudab happeline toit meid väsinuks, kahjustab luid ja teeb keha haigustele vastuvõtlikuks. Leeliselised toidud nagu puu- ja köögiviljad ja täisteratooted loovat keha sees aluselise keskkonna, mis pole rasvale ega vähirakkudele soodne. „See on hullumeelne, sest põhineb ebateaduslikel väidetel,“ ütleb Harrington. Keha reguleerib vere pH-taset ise ja toit seda ei muuda.

Savidieet

Seda dieeti järgivad muuhulgas mõned Hollywoodi staarid. Veeklaasi tuleb segades lisada veidi savi, mis pidavat soolestiku mürkainetest puhastama ja söögiisu vähendama. Ent see dieet võib osutuda ohtlikuks, selgitab Toby Amidor. Savi pidev söömine võib soolestikku kahjustada ja tekitada vajalike toitainete puudust, sest need ei omastu.

Õhudieet

Tõsta tühi kahvel suhu ja teeskle, et sööd kaloririkast toitu, mille isu sul parajasti on. Enamik inimesi mõistab, miks see jaburalt kõlab. See soodustab toitumishäireid ja „dieedist“ tekkiv järsk kalorilangus kahjustab kogu keha.

Allikas: womenshealthmag.com