Õnneks on selline suhtumine muutumas paremuse poole. Tööandjad on üha enam omaks võtmas positiivseid panuseid, mida introverdid töökoha dünaamikasse tuua saavad. Kui sa tunned, et oled introvert, siis on sul viimane aeg tähistada oma väärtust (diskreetselt, loomulikult). Loe edasi ja saa teada kõik põhjused, miks sinu introvertsust peaks töökohas kasutegurina nägema.

Sa suudad iseseisvalt töötada

Tiimitöö ei hirmuta sind, kuid oled sama õnnelik ka üksinda töötades. See on heaks kergenduseks sinu ülemusele, kes ei pea sind mikromajandama. Sa peaksid seda ka suure komplimendina võtma, kui kolleegid on sinu töös ja võimetes niivõrd kindlad, et annavad sulle ülesande ja lubavad sul sellega iseseisvalt hakkama saada.

Rääkimine hõbe, vaikimine kuld

Kuna introverdid on head kuulajad, suudavad nad suudavad terad (ülesannete korrektne täitmine, kliendite nimed, vajalike dokumentide asukohad) sõkaldest (kontori kuulujutud) eraldada. Sa suudad vajalikku informatsiooni filtreerida ning anda edasi seda, mida sinu kolleegid unustada võivad.

Sa räägid siis, kui sul on midagi öelda

Introverte peetakse sageli ekslikult häbelikeks. Kuigi see on neist mõnede puhul tõesti tõsi, siis teiste jaoks tähendab see hoopis info talletamist ja jälgimist, mis nende ümber toimub. Introverdid on sügavad mõtlejad. Seega kui nad räägivad, siis on nad väga artikuleeritud ja täpsed, kuna on oma peas mitu korda läbi mõelnud, mida nad öelda tahavad enne kui suu lahti teevad. Neid ei tohiks rääkima sundida ega kiirustada. See, mida nad peagi ütlevad, on ootamist väärt.

Sotsiaalne intuitsioon on sinu salavõime

Suurepärane kommunikatsioonioskus ei tähenda ainult seda, et oskad professionaalselt telefoni teel suhelda ja laitmatult kirjutada. Sama oluline on ka luua uue meeskonnaliikmega kontakt või märgata, kui kolleeg ei ole sel päeval päris tema ise. Kuna sa oled niivõrd teadlik, kui stressirohked sotsiaalsed olukorrad olla võivad ning eelistad intiimsemaid koosviibimisi, tähendab see, et sa tead, kuidas viia läbi huvitavaid vestluseid ning panna kaaslased end mugavalt tundma. See oskus on eriti kasulik uute tutvuste leidmisel, kuna sa tead, kuidas tühised vestlused kõrvale jätta (see on täielik kergendus inimesele, kellega sa räägid!). Lisaks jätab see sinust kolleegidele ka hea mulje, kuna sa näitad tugevat empaatiavõimet.

Sinu kohalolek on tugev ja stabiilne

Sinu tuntult vaikne loomus annab edasi rahulikku ja kindlameelset energiat, mis on ülioluline, tasakaalustamaks lärmi, mida ruumis olevad ekstroverdid tekitavad. See tähendab ka, et sa suudad hoida selget meelt, kui ootamatud olukorrad tekivad.

Sa mõtled kastist välja

Kas teadsid, et suur osa loomingulistest inimestest, eriti esinejatest, on introverdid? Mõned parimad ideed võivad sulle just vaiksetel ja rahulikel hetkedel pähe tulla. Sul on siis aega kaaluda erinevaid vaatenurki ning eksperimenteerida loomingulisuse ja loogikaga. Seega ära arva, et sul on midagi viga kui sa ei suuda hetkega värskeid ideid levitama hakata. Loominguline protsess on just seda – see on protsess – seega usalda, et sinu lähenemine toimib.

Sa oled hea esineja. Jah, ausalt

Introvertne olemus ei tähenda, et sa ei saaks esitlustega hakkama. See lihtsalt tähendab, et sa eelistad neid väiksemates annustes ning pikema ettevalmistusajaga. Sa võid loomulikult karta, et sinu esitlusstiil ei ole niivõrd suursugune nagu sinu ekstrovertidest kolleegide oma, kuid ära karda – sinu olemus, loomulik stiil ja esitlusvõime aitab kuulajatel sinuga samastuda ning samuti aitab see hoida fookust kindlalt esitluse sisul. Tee aga kindlaks, et hoolitsed enda eest hiljem, kuna esitlused võivad olla ka kõige ekstrovertsemate inimeste jaoks kurnavad.

Sa oled tugev juht

Kirjanik Susan Cain räägib oma TED Talk kõnes „The Power of Introverts“, kuidas eksisteerib kultuuriline norm näha ainult ekstroverte kui juhte. Samas võivad introverdid tegelikult juhirolli võttes tunduvalt paremaid tulemusi saavutada. Üks põhjuseid peitub selles, et introverdid suudavad paremini kindlaks teha, millal ja kuidas lasta kolleegidel iseseisvalt töötada ja projektid täielikult enda omaks teha, samal ajal kui ekstroverdid võivad soovida liiga suurt kontrolli omada.

Allikas: Popsugar