Kindlasti oled sa kuulnud inglise keelset väljendit: ”Fake it till you make it.” (tõlkes: “Teeskle, kuni tippu jõuad.”) Sellest on muidugi kasu, kui vahepeal on vaja närvilises situatsioonis enesekindlamana paista, aga see ei tohiks kindlasti kehtida inimese kogu olemuse kohta.

Tore, kui sul on karjäärialaseid eeskujusid, aga ühel hetkel pead sa otsustama, kes sa oled ja milline on sinu isiklik stiil. Pea meeles, et siirus ja autentsus viivad sind kiiremini eduni kui miski muu. See on õppetund, mida enamik inimestest oleks soovinud juba nooremana teada.

Õpi ütlema “ei”

Noore ja innukana soovid igast võimalusest osa saada. Peale enese tõestamist on oluline õppida ära „ei“ ütlemine. Sellisel juhul jääb sul aega ja energiat, et tegeleda ka projektidega, mis sind päriselt edasi viivad. Sa tahad endast parimat anda, aga mõnikord kannatavad liiga tiheda graafiku korral kõik meie projektid. Õpi selgeks ajaplaneerimine ja võta enda kanda vaid nii raske koorem, mis sul üle jõu ei käi.

Raha pole elus kõige olulisem

Mille tegemist sa päriselt naudid? Kuidas sa oma vaba aega veedad? Töötamine valdkonnas, mis sulle päriselt meeldib, on palju väärtuslikum kui suurem palgatšekk.

Miks raisata kaheksa tundi päevas, et teha midagi, mis sind õnnelikuks ei tee? Või veel hullem, mis teeb sind õnnetuks? Me teame, et arvete maksmise nimel rutiini langeda on kerge, kuid mõnikord tasub võtta riske, et jõuda sinna, kus tegelikult olema peame.

Aktsepteeri, et ka sina eksid vahel

Me kõik teeme vigu, see on elu osa. Selle asemel, et apsakaid kinni mätsida ja nende pärast piinlikkust tunda, võta vastu otsus oma tegusid tunnistada ja nendest õppida. Vead on olulised, sest ainult nii õpime päriselt. Inimesed su ümber austavad sind palju rohkem, kui sa oled tõene ja otsekohene.

Ümbritse ennast õigete inimestega

Kõige jubedamad inimesed on laisklejad, hädaldajad ja need, kes teevad asju ainult raha nimel. Leia sina inimesed, kes armastavad oma tööd.

Inimesed meie ümber seavad meile standardid ja seetõttu tasub oma suhtlusringkonda hoida mitmekülgsena. Tutvu inimestega äri-, kunsti-, IT-, meedia- ja muudest valdkondadest — see tagab sulle palju potentsiaalseid tulevasi koostöökaaslasi. Veelgi olulisem, ümbritse end positiivsete inimestega!

Allikas: Career Girl Daily