Unusta juuste stiliseerimine kuumade vahenditega

Nooruslikud juuksed on vetruvad ja säravad. Neid sirgendades, lokkidesse keerates või fööniga kuivatades võivad tulemuseks olla elutud ja tuhmid kiharad, mis lisavad sinu välimusele hetkega aastaid juurde. „Ma näen väga palju kahjustunud ja murdunud juukseid naistel, kes kasutavad korraga mitmeid abivahendeid,“ sõnab Francesca J. Fusco, kes on kliinilise dermatoloogia professor USA Icahni meditsiinikoolis.

Keera kella tagasi: Luba endale igas nädalas kaks kuumade juuksehooldusvahendite vaba päeva. Keeruta pikkadesse juustesse krunn, lase juustel vabalt kuivada või jäta hoopiski üks pesukord vahele ja haara vajadusel kuivšampooni järele.

Kasuta iga päev päikesekaitsefaktoriga näokreemi

Dermatoloogid soovitavad juba ammu kanda igapäevaselt nahale päikesekaitsefaktorit sisaldavat kreemi, et ennetada nahavähi teket, kuid SPF-kreemi kasutamine on tõhus vahend ka vananemisvastases iluarsenalis. 2013. aastal USA-s läbiviidud uuringus selgus, et need inimesed, kes kandsid päikesekaitsefaktorit nahale kolmel kuni neljal päeval nädalas, kannatasid vähem naha vananemise käes kui need, kes seda harvem nahale kandsid või üldse ei kasutanud.

Keera kella tagasi: SPF 30 on dermatoloogide sõnul kõige parem valik. Kanna seda nahale iga päev. Ükskõik, kas särab päike või sajab vihma. Kasuta seda rohkem, kui sa arvad, et vajad. Enamik inimesi kasutavad päikesekaitsekreemi ainult ühe neljandiku võrra sellest, kui suures koguses sellest tegelikult kasu oleks – nii väidab Ameerika Dermatoloogia Akadeemia.

Kreemita käsi

Käeseljal olev nahk on väga õhuke. See muudab selle piirkonna võrreldes ülejäänud kehal oleva nahaga eriti kiiresti vananevaks. Kui kuiv õhk nahalt viimsegi niiskusepiisa eemaldab, näevad käed välja tunduvalt vanemad, kui need tegelikult on. Kätekreem aitab! Dr Fusco soovitab kasutada sellist, milles sisaldub ka päikesekaitsefaktor. „See aitab vältida päikesekahjustusi, mille väljundiks on pruunid täpid ja kortsud.“

Keera kella tagasi: Kanna kätele iga päev niisutavat kätekreemi, milles sisaldub SPF 30.

Väldi toite, mis tekitavad hammastele plekke

Valged hambad on märgid noorusest ja heast tervisest. Tumedavärvilised, kuumad, kleepuvad toiduained nagu grill- või sojakaste on ühed kõige hullemad plekitekitajad. Punane vein, kohv ja Coca-Cola kuuluvad samuti sellesse nimekirja.

Keera kella tagasi: Hambaid säästvad asendustoidud on lihtsalt ja need tõepoolest võivad olla maitsvad. Selle asemel, et kana peale grillkastet panna, kasuta hoopis värsket mangosalsat või värskeid ürte. Joo karastusjookide asemel gaseeritud vett (võiksid kõrvale jätta kõik karastusjoogid, ka dieetkoola).

Laki küüsi

Kehaosa, mis tihtipeale sinu tõelise vanuse paljastab, ei ole sinu nägu – need on käed. Nipp, mis aitab inimesi petta ja panna nad arvama, et oled tegelikkuses noorem, on kanda küünelakki. Koos käeehetega tõmbab küünelakk käte ebatäiuslikest kohtadest tähelepanu suurepäraselt kõrvale!

Keera kella tagasi: Täiuslikuks vananemisvastaseks maniküüriks vali juveelivärvi toonid (mõtle rikkalikele lilladele ja punastele), mis pakuvad suurt värviannust ilma liigse intensiivsuseta.

Tee regulaarselt trenni

„Trenn ergutab kehas normaalset vereringet, mis tekitab ka nahale terve ilme,“ sõnab dr Fusco. (Boonus: vereringe ergutamine aitab ka vähendada tumedaid ja paistes silmaaluseid). Kui sa oled heas vormis, näed ka noorem välja.

Keera kella tagasi: Proovi leida iga päev 30 minutit treeninguks – ilus nahk ja hea välimus on selle kõige nähtavamad tulemused.

Jälgi, kui palju naatriumi tarbid

Naatriumi sisaldub enim soolas. Soolaste toitude söömine võib tekitada efekti, et keha nii-öelda hoiab soola kinni, mis loob kergelt paistes välimuse. Seda eriti silmade all.

Keera kella tagasi: Alista paistetus ja otsi oma toitudest peidetud soolasid. Naatrium hiilib kõikjal – saias, hommikuhelvestes, maitseainetes, lihas ja isegi mitmetes magusates küpsetistes leidub seda ohtralt.

Hoia nutisõltuvus kontrolli all

Ajapikku võib kaela ümbrusesse kortse tekitada see, kui pidevalt pead all hoiad, et telefoniga sõnumeid saata või sotsiaalmeedial silma peal hoida. Igasuguse korduva liigutuse tulemuseks on ajapikku püsivad jooned.

Keera kella tagasi: Mõtle, kus enim telefoni kasutad – kas see on kontoris või kodus diivanil – ja riputa nende kohtade lähedusse, silmade kõrgusele fotosid näiteks perest, sõpradest või meelispaikadest. Kasuta neid kui meeldetuletusi, et sa pead telefoni kasutades pead püsti hoidma.

Kasuta igapäevaselt suuvett

Kui kasutad juba praegu iga päev suuvett, oled õigel teel. Antibakteriaalsed suuveed eemaldavad kergelt hammaste peal ja vahel olevad võõrkehad, samal ajal puhastades ka igemeid. Tulemus: puhtad hambad, mis on vabad kollasusest ja roosakamad igemed (vastupidiselt punastele igemetele, mis on märk igemehaigustest).

Keera kella tagasi: Loputa suud iga päev alkoholi- ja värvainetevaba suuveega.

Tarbi kõrge valgusisaldusega toite

Kui soovid juukseid, mis näeksid välja terved, pead alustama põhitõdetest. See tähendab, et sööd piisava koguse valke, mis aitavad säilitada normaalse juuste tervise, soovitab Chicago dernatoloog Kevin Pinski. See toitaine toimib kui ehitusmaterjal tugevatele juustele.

Keera kella tagasi: Enamik naisi peaksid sööma umbes 46 grammi valku päevas (rohkem, kui oled rase, imetav ema või võistlev sportlane). Pea silmas, et umbes 85 grammises lõhetükis on keskmiselt 22 grammi valke ning klaasis piimas 8 grammi valke.

Hoolitse märgade juuste eest

Kui sa ei kasuta juustel kuumi vahendeid ja juba tarbid ohtralt valke, kuid sulle teevad endiselt muret tuhmid ja õhukesed juuksed, võivad selle põhjused peituda peapesu järgsetes protseduurides. Märgade juuste harjamine – nende tirimine siis, kui juuksed on kõige nõrgemas seisus – võib kiharad murduma panna.

Keera kella tagasi: Ole märgade juustega eriti õrn. Kui duši alt väljud ja pead juukseid kohe kammima, kasuta harvade piidega kammi.

Söö rohelisi saadusi

Rohelised juurviljad on looduse loomulikud hambaharjad. Kiudaineterikkad köögiviljad nagu spinat, lehtsalat ja brokoli aitavad looduslikul viisil hambaid puhastada. Neis sisalduvad kiudained võivad aidata takistada hambakatu kinnitumist hambaemaili külge. (Loomulikult pead endiselt hambaid igal hommikul ja õhtul pesema ning hambaniiti kasutama.) Lisaboonus: dieet, mis on tulvil juurikatest ja rohelisest, tuleb kasuks sinu jumele, ilmneb hiljuti läbiviidud uuringust. Selle käigus tuli välja, et need uuringus osalenud inimesed, kes sõid päevas umbes kolm portsjonit karotenoididest tulvil toite – neid leidub enim tumerohelistes rohelistes viljades ja brokolis – olid tervema ja ühtlasema nahatooniga.

Keera kella tagasi: Just nagu toitumisspetsialistid soovitavad, täida pool oma taldrikut alati juurviljadega. Nii saad kätte päevas vajalikud 2,5 tassitäit juurvilju.

Alista stress juba eos

Stress ei vii sind endast välja mitte ainult sisemiselt – seda on näha ka väljastpoolt. See paneb aga nahas tööle põletikulised protsessid, mis omakorda võivad muuta ägedamaks probleeme nagu psoriaas, akne ja ekseem.

Keera kella tagasi: Sotsiaalne tugisüsteem mängib stressitaseme kontrolli all hoidmisel ülitähtsat rolli, märgivad teadlased. Seega tee kindlaks, et veedad aega sõpradega. Kaalu ka lõõgastustehnikaid nagu näiteks hingamisharjutused või päeviku pidamine.

Maga piisavalt

Sügava une ajal toodab keha suuremates kogustes östrogeeni ja progesterooni, mis ergutavad organismi loomulikke taastumisprotsesse. Selle tulemusena näed hommikul ärgates välja tunduvalt säravam. Muide, samad hormoonid aitavad ka aknet ennetada.

Keera kella tagasi: Kui jääd taas kauemaks üles, et vaadata „Suure Paugu Teooriat“ (kuigi oled kõik hooajad juba ammu läbi vaadanud) ja väldid seega magamaminekut, sea endale televiisori keelutund. Tee selle tunni jooksul hoopis midagi, mis aitab sul paremini uinuda – näiteks joo kuuma piima või loe raamatut.

Allikas: Health.com