Kui kingade toon ühtib su naha- ja/või sukapükste tooniga, lisad jalgadele oluliselt sentimeetreid.

#2: Eelista kõrget pihajoont

Kõrge pihaga seelikud, püksid või lühikesed püksid olgu su parimateks sõpradeks – neid kandes tundub, et su jalad hakkavad sõna otseses mõttes kõrgemalt.

#3: Kanna ühte värvi riideid

Monokroomne outfit loob visuaalselt saledama ja pikema silueti. Jälgi kindlasti, et su pahkluud oleksid kaetud.

#4: Kanna vertikaalsete triipudega pükse

Triibud, mis ulatuvad vöökohast põrandani, tunduvad lõputuna… Samamoodi ka sinu jalad.

#5: Väldi pahkluurihmadega kingi

Need “lõikavad” su jala visuaalselt pooleks ja seda sa ju ei taha.

#6: Kanna pikemaid pükse

Mida pikemad su püksid on – eriti, kui kannad kontsakingi – seda pikemad su jalad tunduvad. Muidugi ei tähenda see, et võiksid jalga panna püksid, mis maas järgi lohisevad…

#7: Terava ninaga kingad on parim valik

Kui ümara ninaga kingad teevad sind visuaalselt lühemaks, siis terava otsaga kingad pikendavad su jalgu oluliselt. Tahad lisaefekti? Vali sellised, mille kingaosa on võimalikult madal ehk su jalga on rohkem näha.

#8: Eelista lühemaid jakke

Põhimõte on sama, mis kõrge vöökoha puhul – see aitab ülakehal visuaalselt lühemana näida. See omakorda loob kehale uued proportsioonid, lastes jalgadel pikematena näida.

#9: Lühem on parem

See kehtib nii lühikeste pükste kui seelikute kohta. Kui tunned end oma nahas mugavalt ja sulle pole probleem oma jalgu näidata, siis kanna julgelt minipikkust.

#10: Kanna kõrgeid saapaid

Üle põlve ulatuvad saapad on sel hooajal tõeline hitt ja põhjusega – need pikendavad sinu jalgu oluliselt. Suurenda seda efekti veelgi, jälgides, et saabaste ja kleidi/seeliku/pika kudumi alt ei paljastu nahapinda. Sobita juurde keep ja/või naiselik kübar.

Allikas: Who What Wear