Köögiviljad. Sa ei saa toituda ainult salatitest ja smuutidest. Tarbi ka natuke toekamaid köögivilju – porgandid, baklažaan, rooskapsas. Varu neid koju piisavalt, rösti ja söö muu toidu kõrvale.

Sidrunid. Mõtle neist kui salajastest detox-relvadest. Pigista sidrunit hommikuse leige joogivee sisse, see aitab organismil aluselisuse suunas liikuda ning puhastuda, aktiveerides ühtlasi ka ainevahetust. Sidrun on ideaalseks lisandiks salatitesse ning kana- ja liharoogade juurde.

Marjad. Tunned vastupandamatut magusaisu? Järgmisel korral poes käies osta ka marju. Mustikate ja vaarikate lisamine smuutidesse ja helveste-krõbinate hulka on hea, sest nad sisaldavad vähe suhkrut ja palju antioksüdante. Kui värsked marjad on liiga kallid, osta külmutatud marju!

Kinoa. Teame, et kinoa on supertoit – gluteenivaba ja valgurikas, täidab hästi kõhtu. Osta seda varuks ning valmista nädalavahetusel ports salatit, mida saad nädala sees erinevate roogade juurde süüa.


Pruun riis. See on toitaineterikas ja lihtsalt valmiv.

Munad. Milline toiduaine on esimene valguallikate nimekirjas? Muidugi munad. Valkude ja tervislike rasvade suurepärane kombinatsioon teeb munadest ühed parima toiduaine üldse.

Kala. Kui kõne all on tervislikud valguallikad, siis teine hea valik on kala. Ahven, tursk, lõhe, meriforell – kõik sobivad. Ka konserveeritud tuunikala on hea.

Liha. Paljude inimeste lemmik, hea lahja valgu allikas on kanalina, mida võiks kodus alati varuks olla, aga erilisteks puhkudeks sobib ülihästi just loomaliha.

Pähklid ja pähklivõi. Nimekirjas viimasel, kuid mitte tähtsusetul kohal võiks olla pähklid, seemned, hummus ja erinevad pähklivõid. Neist on võimalik ise väga lihtsalt erinevaid snäkke ja energiabatoone valmistada, mis on poest ostetutest kindlasti palju tervislikumad - pole seal ju liigset suhkrut, kemikaale ega konservante. Energiabatoonide valmistamine on lihtne ning need rahuldavad ka su magusaisu, kui see peaks tekkima.

Allikas: Byrdie