100. Punase veini plekkide eemaldamiseks kangalt kasuta valget veini.

99. Uusi teksasid pese enne kandmist kaks korda. Miks? Sest teksapüksid tõmbuvad pikkuses kokku alati, kui neid pesta.

98. Et angooravillased või mohäärist riideesemed toppe ajama ei hakkaks, voldi ese kokku, pane võrkkotti ja sellega koos sügavkülmikusse – hoia seda seal vähemalt kolm tundi.

97. Vanadelt riietelt kopitanud lõhna eemaldamiseks pritsi neid vedelikuga, millesse oled kokku seganud ühe osa viina ja kaks osa vett.

96. Et eemaldada riietelt valgeid deodorandirante, hõõru kangast kergelt vahuga, mida kasutatakse riidepuude poleerimiseks.

95. Kui sul lemmikkäekotile on tekkinud õliplekk, puista see üle beebipuurdiga ja jäta ööseks seisma. Hommikuks peaks plekk kadunud olema. Kui see siiski alles on, korda protseduuri pleki kadumiseni.

94. Parim kodune vahend teemantide säravana hoidmiseks on järgmine: vedel nõudepesuvahend ja vana hambapasta.

93. Saladus, miks igapäevased rõivad hästi istuvad, peitub lükras. T-särkide kangastes on 95% puuvilla ja 5% lükrat, teksades vähemalt 2% lükrat, et need kenasti vormi hoiaksid.

92. Aseta asjad garderoobis nii: heledad vasakule, tumedad paremale. Silmad saavad sel moel asju hästi jälgida ja need püsivad kergemini korras.

91. Võta üks aksessuaar vähemaks.

90. Tunned huvi, kas kašmiirvillast rõivad on kvaliteetsed? Sikuta rõivast õrnalt ja vaata, kas „väljatõmme“ tõmbub tagasi endisesse asendisse. Kehva kvaliteediga kangas ei tõmbu tagasi.

89. Kui sul pole poes aega teksapükse proovida, kasuta järgmist nippi: saad mõõta, kas püksid on parajad, kui mähid nende vöökoha ümber oma kaela. Kui vöökoht niimoodi kaela ümber mahub, et otsad katavad teineteist mugavalt, siis on püksid sulle parajad.

88. Saad oma garderoobis rippuvate riiete hulka veerandi võrra vähendada, kui küsid endalt: „Kas ma praegu poes olles ka selle eseme ostaksin?“ Kui vastus on ei, võid eseme süümekateta uuskasutusringile saata.

87. Ära kunagi pese oma päevitusriideid ja ujumistrikood pesumasinas. Lisaks, kuivata neid alati õhu käes mitte kuivatis. Masinpesu kahjustab kangast ja selle elastsus kannatab. On ainult üks erand – suve või puhkuse lõpus võid ujumisriideid pesta masinas käsipesu režiimil õrna pesemisvahendiga, kui paned nad võrkkotti.

86. Et su piht tähtsal sündmusel sale oleks, ära söö viis päeva enne seda piima- ja täisteratooteid, mis kõhus nii mõndagi korda saata suudavad...

85. Võltsitud disainerkotte ära mingil juhul kasuta, võltsteemante aga küll. Neid on treenimata silmal tõelistest raske eristada.

84. Sündmustel, mis nõuavad kleidi kandmist, ei ole kohta trendidega mängimisel. Tead ju oma figuuri jäid ja halbu külgi ning jää selle juurde, milles sa alati hea välja näed. Sofia Vergara näiteks teab, et ta näeb hea välja merineitsikleidis ja valib selle lõike igaks oluliseks sündmuseks.

83. Ära kunagi pane riideid selga kohe pärast triikimist, see võib need uuesti kortsu ajada. Lase neil alati vähemalt viis minutit “jahtuda”.

82. Parim viis sviitri udusulgedest ja ebemetest puhastamiseks on kasutada pimsskivi.

81. Klippidega kõrvarõngaid võid kinnitada vana peokinga või mõne riideeseme kaeluse külge.

80. Kui mõnele riideesemele on tekkinud vahaplekk, aseta sellele vahapaber ja triigi üle. Kui paberi eemaldad, peaks vaha koos sellega ära tulema.

79. Et lõikelilled paremini säiliks, vala vaasi vee hulka pisut viina.

78. Odavaid sukkpükse, mis tunduvad kui jalgade külge kleepuvat, saab tugevdada juukselakiga. Lisaks ei hakka sukasilmad nii kergesti jooksma.

77. Ülikonnalt mustuse eemaldamiseks kasuta kuivatatud leivakoorukest. Hõõru plekki sellega kergelt ning plekk peaks kaduma. Pärast võid koha õrnalt veel kustutuskummi või pehme küüneviiliga üle hõõruda.

76. Soovid osta pidulikku kleiti? Mine poodi korraliku meigiga, hästi istuvas aluspesus ja juuksed seatud – nii saad aru, milline sa uues kleidis tegelikult välja näed.

75. Kui soovid kleiti pisut lühemaks teha, aga õmbleja juurde minna pole aega, kasuta selleks kahepoolset teipi.

74. Kuivata, mitte ära hõõru, kui riietele mingi pleki tekitad. Hõõrumine ja nühkimine teevad asja hullemaks ja suruvad pleki sügavaale kanga sisse.

73. Aluspüksid, mis riietest läbi paistavad, ei sobi kohe mitte. Iga naine peaks investeerima nähtamatutesse (õmblusteta) aluspükstesse, mis riietest läbi ei kuma.

72. Kui sa kleiti proovida ei viitsi, aga tahad ikkagi teada, kui pikk see on, aseta õlaõmblus täpselt õlanuki (mitte rangluu) peale ja vaata.

71. Taaskasuta vanu kampsuneid ja sviitreid padjakatetena, tooli- või taburetikatetena.

70. Huulepulga jälgi aitab riietelt eemaldada juukselakk.

69. Tumedate lemmikteksade pesemisel lisa viimasesse loputusvette pool klaasi valget veiniäädikat.

68. Väikeste kingade suuremaks venitamiseks täida kaks jääkotti veega, pane need kingadesse ja aseta kingad üheks ööks sügavkülma. Vee külmumine jääks venitab kingi hellalt.

67. Kasuta lahedaid vintaaži-käsitöösalle, need annavad sulle lihvitud välimuse.

66. Kuna nõudepesuvahendid sisaldavad pindaktiivseid aineid, saab neid edukalt kasutada riietelt plekkide eemaldamiseks.

65. Ilus siluett algab aluspesust. Ära kunagi alahinda selle mõjuvõimu...

64. Vanale mantlile saad uue ilme anda nööpide ja voodri vahetamisega. Kaalu variante, mis silma hakkavad – eredaid värve või mustreid.

63. Kui oled sunnitud teksaseid lühendada laskma, siis palu õmblejal alati tagasi kinnitada originaalpalistus. See küll maksab pisut rohkem, kuid on seda väärt.

62. Kui põsepuna- või puudritoos käekotis lahti läheb, saad väljapudenenud osa sellest kokku koguda, kasutades niisutatud meigieemaldusrätikuid.

61. Uute ja kõvade kingade sissekandmiseks pane jalga sokid ja töötle jalgu föönist tuleva kuuma õhuga.

60. Meigi- ja juukseholdusvahendite hoidmiseks võid kasutada vannitoa uksele riputatavat kotikest – nii ei vedele need kõikjal su vannitoas, vaid on ühes kohas koos.

59. Vana kohver pole mitte pelgalt sisustuselement, kasuta seda ka harvakantavate kingade ja riiete majutamiseks.

58. Nahast jalanõudel veejälgede eemaldamiseks lisa külma vette paar tilka äädikat ja töötle jälgi sellega kergelt, kuni need kaovad. Lase kuivada.

57. Et kingad ei kriuksuks, eemalda vooder ja hõõru selle alla vaseliini. Pane vooder tagasi.

56. Kuidas kindlaks teha, kas pärlid on ehtsad? Nühi neid kergelt vastu hambaid. Kunstpärlid on täiesti siledad, ehsate pärlite pealispind on kergelt kühmuline.

55. Kui ostad jakki või mantlit, pööra tähelepanu sellele, et see õlgadest paras oleks. Hea õmbleja suudab mitmeid nende riietusesemete juures olevaid pisivigu parandada, kuid õlgade sobivust mitte. Õlaõmblused peavad täpselt õlanukil istuma.

54. Löö oma sportlik pehme vest üles, kinnitades sellele nahkvöö.

53. Õige pikkusega pikad püksid on sellised, mis langevad kinganinadele põrandast umbes 2 cm kõrgemal.

52. Enne mantli ärapanemist pärast kandmishooaega vii see alati keemilisse puhastuse. Ja kasuta seedripuust riidepuud – see hoiab koid eemal.

51. Kui sul on väike garderoob, ära hoia kingi karpides. Pane nad parem põrandale ritta.

50. Proovi kanda varrukateta karusnahkset vesti, millele on peale tõmmatud nahast vöö. Juurde sobita maksipikkuses seelik.

49. Kuidas koduste vahenditega karusnaha eest hoolitseda? Kammi nahka juukseharjaga ja auruta, et lisada volüümi ja sära.

48. Daamilikud sõrmused näitavad näppe pikemate ja saledamatena, isegi siis, kui su käed on väikesed. Ovaalsed kivid või pärlid teenivad sama eesmärki.

47. Igapäevaselt kasutatavad rinnahoidjad tuleks välja vahetada iga kolme kuni kuue kuu tagant, sest siis hakkavad nad elastsust kaotama ega toeta enam piisavalt.

46. Ideaalselt peaks kitsas, nn pliiats-seelik lõppema täpselt põlvest ülevalpool. Kasvõi paar sentimeetrit allapoole näitab jalgu juba palju lühematena.

45. Püksid on liiga kitsad? Lase märgadel pükstel õhu käes kuivada ja venita niiskete pükste vöökohta kätega.

44. Tahad lühikestes pükstes või miniseelikus hea välja näha? Kata ülemine osa kinni. Kui pluus on napp, siis kata jalad kinni (kanna pikki pükse või pikka seelikut).

43. Voldi teksapüksid kokku nii: aseta need lamedale alusele, murra vasemalt paremale pooleks, seejärel voldi sääred üles nii, et need ulatuvad vööni, ja siis voldi püksid veelkord pooleks.

42. Siidise padjapüüri mõju pole müüt: see mitte ainult ei väldi segimagatud soengu tekkimist, vaid kohtleb näonahka ja juukseid õrnalt.

41. Parim moodus ehete hoidmiseks on paigutada need zip-lukuga kilekottidesse. Nii ei teki ehetele kriipse ja kraapse.

40. Kui triigitaval esemel on õrnad nööbid või muud detailid, kata need metallist lusikaga ja triigi selle ümbert.

39. Ära osta asju, mida sa korralikult hooldada ei suuda. Kui tead, et ei viitsi õrna sviitrit käsitsi pesta, ära osta seda.

38. Kanna naiselikku kleiti koos mehelike jalanõudega – saavutad ootamatu ja sundimatu välimuse.

37. Et saavutada mansetiga varrukate sundimatu välimus, jäta ülemine nööp kinni, kui sa varrukad üles käärid.

36. V-kaelusega riided „venitavad“ rindkere visuaalselt pikemaks.

35. Panid hommikul kogemata liiga palju parfüümi peale? Kasuta lõhnatut ja õli baasil valmistatud meigieemaldajat ning pühi üleliigne parfüüm ära.

34. Sulle meeldib oma lemmikuid nahast kingi kanda ilma sokkideta? Topi neisse pärast igat kandmist pehmet kangast. See imeb niiskuse endasse ja aitab kingade vormi säilitada.

33. Rõngakujulised kõrvarõngad on klassika, mis igal naisel olemas peavad olema, sõltumata vanusest. Kuid nende tüüp sõltub näokujust. Kitsa näo juurde sobivad suured ümmargused või kaunistatud rõngad, ümaranaäolistele lähevad paremini väljavenitatud või veidi ripuva kujuga rõngad.

32. Et teksade küljest ebameelivat lõhna eemaldada, hoia neid pesemise asemel kilekotti pakendatuna kaks päeva külmkapis.

31. Tahad, et su paljad sääred pikemad välja näeksid? Proovi kanda nahaga sama värvi kontsakingi – need lisavad su jalgadele mõned puuduvad sentimeetrid.

30. Mähi oma lemmikparfüümi tühi pudel taskurätikusse ja pane pesusahtlisse. Hea lõhn on garanteeritud.

29. Kuumuse käes võivad prilliraamid kõverduda, seepärast hoia neid kuumal suvepäeval alati kõvas prillitoosis, mitte ära lükka juustesse.

28. Rõivastele, mis on altid higirõngaste tekkele, pritsi enne pesemist sidrunimahla. Looduslik hape muudab higi aluseliseks ning kangale ei jää higijälgi.

27. See, et pluss-suuruses või suure büstiga naistele ei sobi hõljuvad riided, on müüt. Rinnaalune koht on nende kehal kõige väiksema ümbermõõduga ning seda tuleks vööga salendava efekti saavutamiseks rõhutada.

26. Vedela meigikreemi eemaldamiseks kaelustelt kasuta habemeajamisvahtu.

25. Et ka igapäevaselt stiilne välja näha, võiks sul garderoobis olla kas pikk siidist või velvetist seelik, lühike nahkseelik või siidised püksid, mida saad kanda halli rullkraega kaelusega sviitriga.

24. Kui kahtled, kumb suurus osta, siis denimkanga puhul osta alati väiksem, sest teksad kipuvad pestes suuremaks venima.

23. Ära kanna märgi kingi kuuma ilmaga, mitte kunagi. Kuumus kuivatab nahka ja king võib lausa poole võrra kokku tõmbuda.

22. Lihtsaim viis garderoobi korrastamiseks on osta kõigile riietele ühesugused riidepuud.

21. Et tossud alati hästi lõhnaksid, pane jalast võetud niisketesse spordijalanõudesse kaks-kolm teelusikatäit soodat ning raputa seal laiali. Sooda imab lõhna ja niiskuse endasse.

20. Kui tahad tulemuslikult kaalu langetada, ära joo alkoholi ega söö leiba ja töödeldud süsivesikuid.

19. Et riided kohvris ei kortsuks, voldi need kokku kilekottidesse pakendatutena.

18. Kui kaks sõrme su rinnahoidja õlapaelte vahele vabalt ära ei mahu, on need tõenäoliselt liiga pingul.

17. Osta kvaliteetseid klassikalisi aksessuaare, mida saad aastaid kanda.

16. Oled pesupesemise eel taas segaduses? Jäta meelde: mida kuumem vesi, seda puhtamaks riided saavad. Kui soe vesi on enamuse riiete jaoks sobiv, siis linasest kangast esemeid ja valged riideid peaks pesema kuumas vees, et mustus eemalduks. Jahedat vett kasutatakse tavaliselt õrnade kangaste pesemisel.

15. Kübar peaks peas istuma peaks sentimeeter või paar kõrvadest kõrgemal.

14. Kui peegel on pärast duši all käimist udune, siis saad selle mõne sekundiga kuivaks, kui kasutad fööni.

13. Riidekapi koristamisele võid appi paluda hea stiilitundega sõbranna. Tal võib olla varuks häid nõuandeid või tähelepanekuid, kuidas üht või teist asja kanda, enne kui sa midagi minema viskad...

12. Kuuma liimi püstolit saab edukalt kasutada ka pluuside ja teksade alumiste õmbluste kinnitamiseks.

11. Mida teha kõikide nende üksikute sokkidega, mis pesumasinast välja tulevad? Pane soki sisse oad, pista see mikrolaineahju, soojenda ja kasuta koheselt soojenduspadjana. Geniaalne, eks!

10. Et uus nahktagi sisse kanda, kanna seda vihmasajus. Vesi pehmendab nahka ja aitab sel venida just sinu keha järgi.

9. Kellel küll on aega rinnahoidjaid käsitsi pesta? Pese neid masinas külma veega võrkkotis ning kuivata õhu käes.

8. Kasuta üleliigse isepruunistuva kreemi eemaldamiseks sidrunilõiku.

7. Valgustus on võimalik sisse seada isegi kõige väiksemas garderoobikapis. Osta lamp, kruvi lakke, vii juhe mööda kapi seina alla ning ühenda lähimasse pistikusse. Sa mitte ainult ei näe oma riideid paremini, vaid tunned lisaks, et sinu riidekapp on varasemast palju luksuslikum.

6. Investeeri siidist või satiinist padjapüüridesse, need ei lõhu juukseid ja aitavad nahal kenam välja näha.

5. Kui sa pole impulssostu või soodusmüügil müüdava kauba ostmise suhtes kindel, jäta see ostmata. Järgmisel hommikul, kui ärkad, ning soov see asi osta on ikka veel alles, osta ära.

4. Sul on litritega kaetud riideese, mida sa enam ei kanna? Haruta litrid lahti ja pane lillevaasi!

3. Hea kingsepp suudab ära parandada iga kinga, isegi sellise, mille võlv on katki.

2. Välja tõmmatud lõimelõng toimeta nõela või heegelnõelaga õrnalt kanga pahupoolele ning sikuta kangast kergelt kahele poole nii, et lõimelõng saaks pisut tagasi tõmbuda.

1. Pole midagi moekamat kui jääda kindlaks stiilile, mis sulle sobib. Moeorjad pole kunagi šikid!

Allikas: StyleCaster