1. Söö tervislikult kogu pühadeperioodi jooksul ja ära jäta söögikordi vahele. Regulaarne söömine aitab organismil aktiivselt kaloreid põletada.

2. Naudi täisteratooteid, sest need sisaldavad palju kiudaineid ning hoiavad seedimise korras.

3. Vali liha asemel taldrikule köögiviljad, puuviljad ja marjad (olgu värsked, külmutatud, praetud, küpsetatud või keedetud). Võimalusel söö neid enne põhiroa kallale asumist.

4. Kui valmistad ise toitu, proovi kindlasti piduroogade hulka lisada mõni salat.

5. Loobu alkoholist või vähenda selle kogust. Joo jõululauas vett – nii tunned ennast ka järgmisel päeval paremini.

6. Lõika toit väiksemateks tükkideks, nii näivad väikesed kogused suurematena. See nipp töötab eriti hästi lihatükkide ja võileibade puhul.

7. Võta väiksem taldrik. See mahutab küll vähem toitu, kuid tekitab tunde, et sööd rohkem. Ära tõsta juurde, piirdu ühe taldrikutäiega.

8. Vali mahla asemel puuvili. Värskes puuviljas on vähem suhkrut kui mahlas. Lisaks tekitab ühe apelsini või õuna söömine kauemaks täiskõhutunde kui klaasitäis apelsini- või õunamahla.

9. Söö aeglaselt. Täiskõhutunde tekkimine võtab umbes 20 minutit. Aeglaselt süües jõuad tunnetada, et kõht on saanud täis.

10. Loobu kastmetest. Vali või telli toit, mille kaste on asetatud eraldi anumasse, mitte valatud toidu peale.

11. Ära võrdle end teistega. Isegi kui sööd vähem kui lauakaaslane, ei tähenda see, et sööksid vähem kui sinu keha vajab.

12. Võta jõululauda kui mõnusat vaheldust igapäevarutiinile ning naudi toredaid hetki koos perekonna, sõprade ja lähedastega. Keskendu suhtlemisele mitte toidule.